«Ομαδικός βιασμός»: Καταγγελία κατά των 12 για την ανάρτηση του βίντεο


Πιέσεις προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα άσκησης δίωξης εναντίον των 12 Ισραηλινών που κρατήθηκαν στην Κύπρο ως ύποπτοι για ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας δέχεται η ισραηλινή αστυνομία.

Όπως μεταδίδει ο ισραηλινός Τύπος, οι πιέσεις έρχονται από ομάδες ακτιβιστών, οι οποίοι ζητούν να διερευνηθεί ενδεχόμενη δίωξη που θα βασίζεται σε νόμους περί πορνείας και εκδίκησης.

Μιλώντας στο «Κανάλι 12», στέλεχος της Αστυνομίας του Ισραήλ ανέφερε ότι η δίωξη προκύπτει από προτροπή ομάδας ακτιβιστών και σημείωσε ότι το θέμα εξετάζεται από τη Νομική Υπηρεσία της χώρας για να διαπιστωθεί αν η τοπική αστυνομία έχει την εξουσία να διερευνήσει περιστατικό που συνέβη στο εξωτερικό.

  

Σύμφωνα πάντα με τοπικά ΜΜΕ, 20 ακτιβιστές υπέβαλαν καταγγελία την περασμένη εβδομάδα για λογαριασμό της 19χρονης Βρετανίδας, που κρατείται για ψευδή καταγγελία περί ομαδικού βιασμού. Όπως αναφέρει η καταγγελία, οι 12 Ισραηλινοί παραβίασαν τους νόμους της χώρας μέσω δημοσίευσης εκδικητικού πορνογραφικού υλικού, το οποίο παραδόθηκε και στις ισραηλινές Αρχές.

 

Ο αξιωματούχος της Αστυνομίας δήλωσε ότι αν διεξαχθεί έρευνα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί ποιος διέρρευσε το βίντεο, εκτός και αν συνεργαστεί η κυπριακή αστυνομία.

 

Εξάλλου, το 2014 το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε τη διανομή εκδικητικού πορνογραφικού υλικού, μέσω νόμου που ορίζει ότι οι ένοχοι διώκονται ως παραβάτες σεξουαλικής εκμετάλλευσης και τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε ετών.

 

Στο σχετικό ισραηλινό δημοσίευμα δε, σημειώνεται ότι η μαγνητοσκόπηση μιας σεξουαλικής πράξης χωρίς άδεια «δεν είναι παράνομη στην Κύπρο».

 

Πηγή: Philenews/timesofisrael.com