Συνελήφθη ο άνθρωπος που τροφοδοτούσε την επ. Αμμοχώστου με διάφορα παράνομα προϊόντα!

Οι Αρχές της Δημοκρατίας, Τελωνείο και Αστυνομία, αναζητούσαν ποσότητες καπνικών προϊόντων στον φούρνο του Τ/κ κατοίκου της Πύλας Αχμέτ Μεχμέτ Σαχί, όταν κατόπιν άδειας των Ηνωμένων Εθνών επέδραμαν στο μικτό χωριό στις 7:30 το βράδυ της Τρίτης.

Εμβρόντητοι όμως βρέθηκαν μπροστά σε ποσότητες προϊόντων που ουδεμία σχέση είχαν με φούρνο και επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια, ότι το συγκεκριμένο υποστατικό αποτελούσε κέντρο διακίνησης τουρκικών προϊόντων προς τις επαρχίες Λάρνακας, Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αλλά και επιπρόσθετες πληροφορίες του «Φ», η δασμική αξία των ευρεθέντων ξεπερνά τις €88.000, ενώ ο τζίρος που θα απέφεραν ήταν γύρω στις €300.000.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Τελωνείου κατά την προσαγωγή νεαρού Ελληνοκύπριου στο Δικαστήριο Λάρνακας και ο οποίος δηλώνει ο διευθυντής του υποστατικού, στο υποστατικό του βρέθηκαν: 655 κούτες τσιγάρα, 1.082 πακέτα τσιγάρα, 263.232 γραμμάρια καπνού για χειροποίητα τσιγάρα, 3,5 κιλά καπνού για ναργιλέδες, 688 πουράκια, 58 μεγάλα πούρα. Επίσης, εντοπίστηκαν και 38 κουτιά διεγερτικών χαπιών (βιάγκρα) τουρκικής προέλευσης. Κάθε κουτί περιέχει επτά τέτοια χάπια. Βρέθηκαν επίσης και διάφορα άλλα ερωτικά σκευάσματα.

Ακόμη, σε ψυκτικό θάλαμο βαθιάς κατάψυξης εντός του φούρνου, έκπληκτοι οι τελωνιακοί λειτουργοί εντόπισαν και 38 δωδεκάδες αμπελοπούλια. Τα οποία πιστεύεται ότι δυνατόν να προέρχονται από την Τουρκία και όχι τα κατεχόμενα, όπως επίσης και τα υπόλοιπα προϊόντα.

Όπως ανέφερε η ανώτερη τελωνειακή λειτουργός που παρουσίασε την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας, εναντίον του υπόπτου Ε/κ διερευνάται υπόθεση κατοχής αδασμολόγητων εμπορευμάτων. Εναντίον του Αχμέτ Μεχμέτ Σαχί εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, ενώ για την υπόθεση θα ανακριθούν και οι δύο υπάλληλοι που εντοπίστηκαν στο υποστατικό κατά την επέμβαση των τελωνειακών.

Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες του «Φ», στα πρώτα στάδια της επιχείρησης του Τελωνείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον φούρνο του Μεχμέτ Σαχί, που βρίσκεται επί της κεντρικής λεωφόρου που διέρχεται της Πύλας, παρόντα στην περιοχή ήταν και μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης. Η οποία άλλωστε, ως αρμόδια διοικητική Αρχή στην Πύλα, έδωσε και τη σχετική έγκριση στο Τμήμα Τελωνείου να εισέλθει στο μικτό χωριό, για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ωστόσο, προφανώς κάποιοι γείτονες Τ/κ ειδοποίησαν την ψευδοαστυνομία, μέλη της οποίας κατέφθασαν στην περιοχή και παρακολουθούσαν διακριτικά τις έρευνες. 

Αυτό έδωσε κίνητρο στον Αχμέτ Μεχμέτ Σαχί να ξεθαρρέψει. Και όταν οι τελωνειακοί λειτουργοί τον πληροφόρησαν ότι έπρεπε να τους ακολουθήσει για ανάκριση καθώς υπήρχε εναντίον του ένταλμα σύλληψης, αυτός απλώς τους απάντησε περιφρονητικά και προκλητικά: «Εγώ μαζί σας δεν έρχομαι».

Ενόψει αυτής της εκτέλεσης το ένταλμα δεν εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του Τελωνείου. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή των Ηνωμένων Εθνών για την εκτέλεσή του. 

Ο Ε/κ που συνελήφθη ως ύποπτος για την υπόθεση τέθηκε υπό διήμερη κράτηση. Η εκπρόσωπος του Τελωνείου είχε ζητήσει αρχικά πενθήμερη κράτηση.


ΠΗΓΗ:ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - Παμπος Βάσιλας