Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Στα 50 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό

Μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Όπως δήλωσε στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha η Ιατρική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη ο μέσος όρος των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό έχει πέσει πλέον στα 50 έτη, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κορωνοϊός δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη νεότερη γενιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 24 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία εκδόθηκε το τελευταίο επιδημιολογικό δελτίο του Υπουργείου Υγείας, 33 άτομα νοσηλεύονταν με Covid-19 με τη διάμεση τους ηλικία να είναι τα 58 έτη.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 25 άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σήμερα δόθηκε εξιτήριο σε ένα άτομο και όπως εξήγησε η κα. Χατζηγιάννη όσοι λαμβάνουν εξιτήριο συνεχίζονται να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι, ενώ κάποιοι συνεχίζουν και τη φαρμακευτική αγωγή.

Ο μέσος όρος νοσηλείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι οι δέκα ημέρες.

Να πούμε επίσης ότι από σήμερα το Νοσοκομείο Αναφοράς έχει ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ως κλινική Covid-19 θα λειτουργεί και το Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο διαθέτει 24 επιπλέον κλίνες.