Νέο 10-ορόφο ξενοδοχείο στη Σωτήρα (Εικόνες)


Την ανέγερση και λειτουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου σχεδιάζει η εταιρεία «Giovanni Kataskevastiki» στον Δήμο Σωτήρας. Πρόκειται για την ξενοδοχειακή ανάπτυξη 10 ορόφων με την ονομασία «Opus One».

Σύμφωνα με την έκθεση του προτεινόμενου έργου, το ύψος του κτιρίου θα φτάσει τα 35 με 40 μέτρα, ενώ το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού έργου ανέρχεται συνολικά στα €10 εκατομμύρια, περίπου. Σημειώνεται ότι το έργο τοποθετείται ακριβώς απέναντι από την ξενοδοχειακή μονάδα Sun City Spa Resort & Residences, στην οποία επίσης συμμετέχει η εταιρεία Giovanni.

Opus One



Η κύρια χρήση του προτεινόμενου έργου θα είναι τουριστική και θα διαθέτει 87 δωμάτια. Επίσης, θα συμπεριλαμβάνει επιπρόσθετες χρήσεις, όπως αίθουσα υποδοχής, εγκαταστάσεις ευεξίας και εκγύμνασης, αίθουσα απασχόλησης παιδιών, κατάστημα, εστιατόρια (ισόγειο και 9ο επίπεδο), πισίνα με υδρομασάζ και μπαρ, φωτοβολταϊκά, δέντρα, χώρους πρασίνου, μηχανολογικό όροφο, διακοσμητική λίμνη στον 8ο όροφο, χώρους αποθήκευσης σε διάφορους ορόφους καθώς επίσης και υπόγειους και ισόγειους χώρους στάθμευσης.

  

Opus One


H προτεινόμενη ανάπτυξη θα συμπεριλαμβάνει, στο σύνολο, 62 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι τέσσερις θα διαμορφωθούν για χρήση από ΑμΕΑ και ένας για ηλεκτρικά οχήματα. Στους υπόγειους ορόφους θα εγκατασταθούν 14  χώροι στάθμευσης για ποδήλατα.

 

Opus One


Επίσης, θα εγκατασταθούν κολυμβητική και παιδική κολυμβητική δεξαμενή, συνολικής χωρητικότητας 361 κ.μ., οι οποίες θα αδειάζονται και θα επαναγεμίζονται μια φορά ανά έτος από εξουσιοδοτημένο προμηθευτή νερού.

 

Opus One


Το νότιο άκρο του τεμαχίου ανάπτυξης εφάπτεται με την οδό Αγίας Θέκλας, ενώ το δυτικό του άκρο εφάπτεται με την έξοδο F322 (Σωτήρα-Δερύνεια) του αυτοκινητόδρομου A3, που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας με την Δεκέλεια και το Παραλίμνι.

Opus One


Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2020 και να διαρκέσουν περίπου 18 μήνες, ενώ προγραμματίζεται να εκτελεσθούν σε μία φάση. Το έργο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας και τέθηκε προς διαβούλευση για σχόλια και απόψεις, στην παρουσία του Δημάρχου Σωτήρας στο τέλος Ιανουαρίου 2020.


ΠΗΓΗ: philenews.com