"Με βίασαν και εμένα στην Αγία Νάπα, ήμουν σε πάρτι και μου έριξαν κάτι στο ποτό μου"


Μια νέα ιστορία βιασμού στην Αγία Νάπα έφερε στο φως εκπομπή του BBC.

Σύμφωνα με την μαρτυρία γυναίκας, πριν από δύο χρόνια ένας Σκωτσέζος έριξε ουσία στο ποτό της σε ένα beach party και ακολούθως την βίασε.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, ανέφερε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία της είπε ότι θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο άνδρας και, ως εκ τούτου, αποφάσισε να μην συνεχίσει την υπόθεση.

Όπως δήλωσε η γυναίκα, θυμάται να χάνει και να ξαναβρίσκει τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια του βιασμού, ενώ ξύπνησε στην παραλία. «Με βίασαν έξω από το πάρτι, όμως ακόμη και η ατμόσφαιρα εντός ήταν πολύ σεξουαλικοποιημένη», είπε. «Άνδρες άγγιζαν το στήθος μου. Ήταν λες και όλοι οι άνδρες αισθάνονταν ότι είχαν το δικαίωμα να αγγίξουν τις γυναίκες. Αυτή είναι η κουλτούρα εκεί και αυτό είναι εντελώς λάθος», είπε.

«Μετά που είδα πως είναι η Αγία Νάπα και επειδή δεν γνώριζα πολλά για τους νόμους εκεί, δεν αισθανόμουν άνετα να προβώ σε καταγγελία στην τοπική αστυνομία. Ιδιαίτερα επειδή εκεί υπήρχαν παντού ανατριχιαστικοί άνδρες», πρόσθεσε η γυναίκα.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της επισκέφθηκε τον γιατρό, όπου της εισηγήθηκαν να προβεί σε καταγγελία του βιασμού στην Αστυνομία. Ανέφερε ότι από την αρχή ήταν πολύ αρνητικοί. «Μου είπαν ότι θα πρέπει να δώσουν την υπόθεση στην κυπριακή Αστυνομία. Τους ζήτησα να ελέγξουν κατά πόσον θα τηρηθεί η ανωνυμία μου και είπαν ότι δεν ξέρουν», πρόσθεσε.

Κατήγγειλε, περαιτέρω, ότι οι αστυνομικοί την αποθάρρυναν κα της είπαν ότι θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο βιαστής και πως τα δικαστήρια μπορεί να είναι σκληρά με τα θύματα και να τις εξετάζουν πολύ. Γι’ αυτό και τελικά η γυναίκα αποφάσισε να μην προχωρήσει με καταγγελία.

Το BBC φιλοξένησε και τη θέση της Αστυνομίας της Ευρύτερης Γλασκώβης, σύμφωνα με την οποία λήφθηκε κατάθεση από τη γυναίκα από δύο εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας αλλά δεν υποβλήθηκε επίσημη καταγγελία για βιασμό και η Αστυνομία δεν έχει υπόψη της την ύπαρξη τεκμηρίων. Πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να μιλήσουν ξανά με τη γυναίκα το επόμενο διάστημα.


'I was in and out of consciousness and eventually passed out’

‘Sophie’ says she was raped on holiday in Ayia Napa after her drink was spiked at a beach party.

It comes after a 19-year-old British woman was sentenced for making a false rape claim in Cyprus.


5
  

See Victoria Derbyshire's other Tweets