Παραλίμνι: Εκδόθηκε η άδεια για κατασκευή της Μαρίνας


Σε μια πολύ σημαντική και ευχάριστη ανάρτηση προέβη ο Δήμαρχος Παραλιμνίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία ενημερώνει ότι εκδόθηκε χθες η άδεια για την κατασκευή της Μαρίνας Παραλιμνίου. 

Ένα έργο, λοιπόν, που πέρασε από ... 1000 κύματα, φαίνεται πως έχουν μπει οι βάσεις για να πάρει... σάρκα και οστά.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρου Πυρίλλη:

"ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Μετά από 7 χρόνια επίπονων προσπαθειών ενα "όνειρο θερινής νυκτός" γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

Θερμές ευχαριστίες στον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκο Αναστασιάδη Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) και στην οικογένεια Σταύρου Κουντούρη."

Η Μαρίνα Παραλιμνίου

Η Μαρίνα Παραλιμνίου θα διαθέτει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης, όπως παροχή ηλεκτρισμού και νερού,χώρο απορριμμάτων, καύσιμα και χώρο υποδοχής για ιδιοκτήτες σκαφών και πληρώματα.

Επίσης θα υπάρχει yacht club, ράμπα ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών, ειδικό κατάστημα εξοπλισμού σκαφών, αστυνομία, τελωνείο και υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης, καθώς θα αποτελεί επίσημο σημείο εισόδου στην Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο χώρο της μαρίνας θα λειτουργούν επίσης καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια και θα υπάρχουν 123 διαμερίσματα και 4 επαύλεις, παραλιακό πάρκο και μονοπάτια που οδηγούν στις παραλίες του Πρωταρά.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα €110 εκατομμύρια και τα κεφάλαια προέρχονται εξ ολοκλήρου από Κύπριους επενδυτές, την PMV Maritime Holdings Limited.