Λύση Αμμοχώστου: Έφυγε από τη ζωή μαζί με τη μητέρα της η Ελένη Ιωακείμ


Έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο, η 54χρονη επί 13 χρόνα Δημοτική Συμβούλος του Δήμου Λύσης, Ελένη Ιωακείμ, την ίδια μέρα που "έφυγε' μάλιστα από τη ζωή και η πολυγαπημένη της μητέρα. 

Ο Δήμος, εξέφρασε σε ανακοίνωση τη βαθιά του λύπη. Η κηδεία μάνας και κόρης θα τελεστεί αύριο στις 4.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λύσης με βαθιά τους λύπη ανακοινώνουν τον θάνατο της Ελένη Ιωακείμ σε ηλικία 54 ετών , η οποία υπήρξε για δεκατρία συνεχή χρόνια Δημοτική Σύμβουλος Λύσης με πλούσια δράση, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και πολιτισμού. Η Ελένη Ιωακείμ πάλεψε με την επάρατη νόσο για έξι σχεδόν μήνες.

Η Ελένη Ιωακείμ καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στο Δημοτικό Συμβούλιο Λύσης αλλά και πιο πριν, με έντονη την παρουσία της στα κοινά της Λύσης και γενικότερα, βρισκόταν πάντα κοντά στους Λυσιώτες σε θέματα υγείας και προσπαθούσε με όλες της τις δυνάμεις να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.

Άνθρωπος της προσφοράς της φιλανθρωπίας και του αλτρουισμού, δεν δίστασε ποτέ να προσφέρει τις υπηρεσίες της με όλες της τις δυνάμεις, πολλές φορές μάλιστα εις βάρος της υγείας και της οικογένειάς της. Έταξε τη ζωή της στη βοήθεια των συνανθρώπων της. Ήταν μια πραγματική αγωνίστρια ανιδιοτελούς προσφοράς με τον πόνο και τον πόθο της επιστροφής στην αγαπημένη της Λύση να συντροφεύουν τη ζωή της στα τελευταία 45 χρόνια.

Η αγάπη της για τη Λύση ήταν απέραντη και βρισκόταν συνεχώς στη σκέψη και στη δράση της. Οι αρχές, οι αξίες, οι παραδόσεις και η κουλτούρα της Λύσης μαζί με το δικαίωμα της επιστροφής ήταν ο φάρος που καθοδηγούσε τα βήματά της.

Η απώλεια για το Δήμο Λύσης είναι μεγάλη και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Η εκλιπούσα εγκαταλείπει δύο κόρες και ένα εγγονάκι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λύσης συνελθόν εκτάκτως σήμερα 16 Ιουλίου 2019 στο άκουσμα του θανάτου της, ομόφωνα αποφάσισε όπως:

1. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στην κηδεία, να γίνει κατάθεση στεφάνου και ο Δήμαρχος να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.

2. Να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας.

3. Οι σημαίες στα γραφεία του Δήμου και στο Μνημείο Ηρώων Λύσης να αναρτηθούν μεσίστιες για 40 ημέρες.

ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

Ο Δήμος Λύσης ανακοινώνει επίσης ότι πως σήμερα έφυγε από τη ζωή και η μητέρα της Ελένης Ιωακείμ , Μαρία Ιωακείμ, το γένος Καλλή Παρπέρη σε ηλικία 87 ετών.

Η κηδεία μητέρας και κόρης θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 και ώρα 4.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά.