Λοΐζου: Αυτά ισχύουν για τις οργανωμένες παραλίες


Δηλώσεις στην εκπομπή του ALPHA "Ενημέρωση Τώρα" έκανε ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής παραλιών (και Δημοτικός Σύμβουλος Παραλιμνίου) κ. Λοΐζος Λοΐζου, όπου εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες απο την 1η Ιουνίου αλλά και τι προνοεί η νομοθεσία. 

Ο κ. Λοΐζου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με βάση τα σχέδια χρήσης της παραλίας, ανά 16 τετραγωνικά τοποθετείται μια ομπρέλα και δύο κραβατάκια. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε, είπε, έιναι ότι το 50% της παραλίας είναι ελεύθερο ούτως ώστε να τοποθετεί ο καθενας την ομπρέλα και το κρεβατάκι του μόνος του. Σ' αυτή την περίπτωση, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση για το πόσα τετραγωνικά θα χρησιμοποιεί η κάθε οικογένεια. Άρα έχοντας κατά νου το τι προβλέπεται από τις οδηγίες, αυτό πρέπει και να τηρείται αυστηρά! Η νομοθεσία προβλέπει ένα άτομο ανά οκτώ τετραγωνικά μέτρα.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι θα δοθούν οδηγίες προς τους δήμους και τις κοινότητες, προκειμένου οι ναυαγοσώστες και οι υπεύθυνοι για τα κρεβατάκια, να φοράνε τις μάσκες και τα γάντια τους και να τηρούν τις αποστάσεις. 

Όσον αφορά τον τρόπο ενοικίασης της ομπρέλας και του κρεβατιού, ο κ. Λοΐζου ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να απολυμαίνονται και μετά να ενοικιάζονται, καθώς επίσης και ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεχής παρακολούθήση από τους υπεύθυνους των παραλιών για να τηρούνται οι σωστές αποστάσεις. 

Για το σενάριο να μην υπάρχουν κρεβατάκια φέτος στις παραλίες είπε: "Εγώ θέλω να θέσω ένα προβληματισμό. Αν δεν τοποθετηθούν κρεβατάκια στις παραλίες - τα οποία θα είναι παρατεταγμένα στις σωστές αποστάσεις - και πάει ο καθένας και τοποθετεί ανεξέλεγκτα την πετσέτα του, δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα η ακόμα και μεγαλύτερα; 

Τέλος, αναφορικά με το ποιος θα έχει τον ρόλο του επόπτη στις παραλίες, ανέφερε ότι τον ρόλο αυτό θα τον έχουν οι τοπικές αρχές και θα δούμε και με την αστυνομία κατά πόσο θα προβεί στις απαραίτητες περιπολίες.

neAmmochostos