Κωνσταντής Καντούνας: Οι Βαρωσιώτες να διεκδικήσουν τις περιουσίες στους – Η ατολμία φέρνει την καταστροφή (ηχητικό)

Εάν θέλουμε να αποτρέψουμε και την τουρκοποίηση του Βαρωσιού, πρέπει ο κάθε ένας Αμμοχωστιανός που έχει περιουσία εντός της περίκλειστης πόλης, να διεκδικήσει την περιουσία του. Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 & 97.6 ο δικηγόρος Κωνσταντής Καντούνας ο οποίος έχει υπερασπιστεί ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα, μια εξ αυτών των υποθέσεων η «Αποστολίδης εναντίον Όραμς».

 Σύμφωνα με τον κ. Καντούνα, δεν χρειάζεται να πάει να κατοικήσει κανείς στην περίκλειστη πόλη, αλλά απλώς να διεκδικήσει την περιουσία του μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας που δημιουργήθηκε μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό θα αποτρέψει το ενδεχόμενο να περάσουν οι περιουσίες σε τουρκική ιδιοκτησία, εξήγησε. Υποστήριξε δε πως εάν δεν γίνει αυτό, τότε η Αμμόχωστος θα χαθεί και καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μας βοηθήσει να την ανακτήσουμε. «Είναι η τελευταία ευκαιρία» συμπλήρωσε.

Είπε ακόμα πως το κράτος ή κάποιος άλλος φορέας θα έπρεπε να αναλάβει τα έξοδα και να στηρίξει οικονομικά τους Αμμοχωστιανούς που θέλουν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους.

Ακούστε την παρέμβαση του Κωνσταντή Καντούνα στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6: