Κορωνοϊός: Νέο μηχάνημα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου


Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής, ασθενής, κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπως διαβάσατε σε προηγούμενο θέμα του Νέα Αμμόχωστος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής, ηλικίας 58 ετών, νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου από το Σάββατο 21 Μαρτίου, όταν παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές.

Ο ασθενής εισήχθη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αναφοράς για πιο στενή παρακολούθηση, ωστόσο χθες βράδυ (Κυριακή) η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιπλοκές και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού. 


Την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων 12 ασθενών, κρούσματα κορωνοϊού, κρίνεται από τους επαγγελματίες υγείας ως καλή με ήπια συμπτωματολογία.

Nα πούμε επίσης ότι χθες διενεργήθηκε δεύτερος έλεγχος σε ένα από τους ασθενείς και σε περίπτωση που σήμερα (Δευτέρα 23/3/20) τα αποτελέσματα είναι αρνητικά στον κορωνοϊό, τότε δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο.

Δεύτερος έλεγχος αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα (Δευτέρα) και σε δύο άλλους ασθενείς και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα τους είναι αρνητικά στον κορωνοϊό θα λάβουν εξιτήριο.

Έρχεται ειδικό μηχάνημα για άμεση ιχνηλάτηση και εξέταση των δειγμάτων

Εν τω μεταξύ η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενισχύεται αυτή την εβδομάδα με συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο προβαίνει σε άμεση ιχνηλάτηση και εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται από ασθενείς.