Κορωνοϊός: Από boat party στον Πρωταρά, για διανυκτέρευση στις Πλάτρες


Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του Υπουργείου Υγείας και της Ομάδας Ιχνηλάτησης, λόγω των αυξημένων αλυσίδων μετάδοσης κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Με βάση στοιχεία αυτή την στιγμή υπάρχουν έξι ενεργά cluster στην κοινότητα, από τα οποία οι ειδικοί επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία μετάδοσης της νόσου εντοπίζοντας τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και υποβάλλοντας τα σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συμφωνα με τους επιδημιολόγους και την Κυβέρνηση, εντοπίζεται στις νεαρές ηλικίες που φέρονται να έχουν αυξήσει τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και να λάμβάνουν τις αναγκαίες αποστάσεις. 

Από το boat party στον Πρωταρα, για διανυκτέρευση στις Πλάτρες

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής κοπέλας, η οποία ήταν κρούσμα κορωνοϊού και παρεβρέθηκε σε τρεις διαφορετικούς χώρους μέσα σε μερικές ώρες. Συμμετείχε σε boat party στον Πρωταρά, διανυκτέρευσε στις Πλάτρες και την επόμενη ημέρα συμμετείχε και σε δεύτερο party. 

Κορωνο-συναυλία σε νυχτερινό κέντρο

Σε μια άλλη περίπτωση, δεκαπέντε συνολικά πρόσωπα που παρακολούθησαν συναυλία σε γνωστό νυχτερινό κέντρο του Πρωταρά διαγνώστηκαν όλα θετικά στον κορωνοϊό και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Οκτώ τα κρούσματα από τη γαμήλια δεξίωση

Εξάλλου, σε γαμήλια δεξίωση στην επαρχία Λάρνακας στην οποία προσκλήθηκαν συνολικά 350 άτομα εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα κορωνοϊού από μέλη της οικογένειας της νύφης.

Στο "μικροσκόπιο" πάρτι αποφοίτησης

Στο μικροσκόπιο της Ομάδας Ιχνηλάτησης βρίσκεται επίσης πάρτι αποφοίτησης μαθητών Γυμνασίου στο οποίο έδωσαν το παρών τους δεκαεπτά συνολικά άτομα ηλικίας από 14 έως 15 ετών. Όλα φαίνεται να άρχισαν από μαθήτρια, που είχε συμπτώματα και είχε παρευρεθεί στο πάρτι αποφοίτησης του Γυμνασίου της στην Επαρχία Λευκωσίας.