Κορονοιός: Η επ. Αμμοχώστου έχει την καλύτερη εικόνα


Μικρότερη φαίνεται να είναι τις τελευταίες ημέρες η διασπορά του ιού στην κοινότητα της Λάρνακας σε σχέση με τις υπόλοιπες επαρχίες.

Αυτή την εικόνα παρουσίασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στο Alphanews.Live για την κατάσταση στην κοινότητα, σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.


 Οι αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ 


Πάντως το Υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα την Εθνική αναφορά μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, όπου είχε διαπιστωθεί πώς το μικρότερο πρόβλημα διασποράς ήταν στην Αμμόχωστο και το μεγαλύτερο στη Λεμεσό, δεδομένα ωστόσο τα οποία αλλάζουν καθημερινά. 

Σε σχέση με την Λευκωσία, η οποία είναι η μόνη επαρχία που δεν ήρθε αντιμέτωπη με τοπικά μέτρα από την ημέρα που ξέσπασε το δεύτερο κύμα πανδημίας, ο κος Καραγιάννης ανέφερε πώς ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι μεγάλος αυτή τη στιγμή.


Πέτρος Καραγιάννης καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας

«Η Λευκωσία έχει ένα σεβαστό αριθμό κρουσμάτων αλλά το ¼ των κρουσμάτων είναι στο σφαγείο το οποίο είναι απομονωμένο και πλειονότητα των ατόμων που μολυνθήκαν εντός του κιγκλιδώματος του σφαγείου, επομένως είναι σε απομόνωση. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας επαναπαύει γιατί μπορεί να υπάρχει εξάπλωση στη Λευκωσία, αν δεν είμαστε προσεκτικοί.»

Τέλος ο κος Καραγιάννης ανέφερε πώς στις δυο επαρχίες που βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown, φαίνεται πώς στην Πάφο η κατάσταση είναι πλέον καλύτερη, σε σχέση με την επαρχία της Λεμεσού.