Κοινοτάρχης Φρενάρου: Να μην καταχωρηθεί στο ποινικό μητρώο του 35χρονου η καταδίκη


Κοντά στους δικούς του ανθρώπους, οικογένεια, φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς που έτρεξαν, φώναξαν, αξίωσαν δικαιοσύνη γι’ αυτόν, βρέθηκε χθες το απόγευμα ο 35χρονος Αντώνης Αντωνίου, μετά την περιπέτεια του με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Φρενάρου, Μιχάλη Χατζηγιώρκα, «μόνο αισθήματα χαράς και ικανοποίησης προκάλεσε σε όλο το χωριό, η είδηση για την παρέμβαση του Προέδρου και του Γενικού Εισαγγελέα κατά τρόπο που ο Αντώνης Αντωνίου αφέθηκε από χθες ελεύθερος». «Αισθανόμαστε ότι ήταν μια ηθική δικαίωση γι’ αυτό τον άνθρωπο και το γεγονός ότι ήρθε η απελευθέρωση του πιο νωρίς απ’ ό,τι κάποιοι ανέμεναν, αποτελεί ακόμα πιο μεγάλη δικαίωση», τόνισε ο κ. Χατζηγιώρκας.

Νέα Υπηρεσία Αγγελιών στο Νέα Αμμόχωστος! Καταχώρησε τη δική σου



Ο κοινοτάρχης εξέφρασε δημόσια ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, όχι μόνο γιατί έδρασαν άμεσα, αλλά «κυρίως γιατί εισάκουσαν την ενωμένη, την ψυχωμένη, τη δραματική φωνή των κατοίκων Φρενάρου, για τον συγχωριανό τους που αδικήθηκε». 

«Πάντα ενώνονται, πάντα είμαστε ενωμένοι οι Φρεναρίτες», επισήμανε, απευθύνοντας ταυτόχρονα ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες σε όλους, βουλευτές, ΜΜΕ, παράγοντες αλλά και απλούς ανθρώπους, που ένωσαν τη φωνή και την προσπάθεια τους με το Φρέναρος, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του Αντώνη Αντωνίου.
Ο κοινοτάρχης επισήμανε όμως ταυτόχρονα, ότι η απόλυτη δικαίωση για τον Αντώνη, θα ήταν να μην καταχωρηθεί στο ποινικό του μητρώο η καταδίκη του σε φυλάκιση 45 ημερών.

Η αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης του Αντώνη Αντωνίου, αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος άσκησε τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, για την απόφαση αναστολής λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.
 

  ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος / Πάμπος Βάσιλας