Κοινοτάρχης Αυγόρου: Η μητέρα του Κυπριανού μου είπε "να προσεύχεστε για τη ψυχούλα του γιού μου" - Σαρανταήμερο πένθος στην κοινότητα

Το Αυγόρου, από χθες το βράδυ ντύθηκε στα μαύρα, για τον χαμό του νεαρού φοιτητή. Το πρωί της Τρίτης, τελέστηκε τρισάγιο στην εκκλησία Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.

Στην κοινότητα της Αυγόρου, κηρύχθηκε σαρανταήμερο πένθος μετά από απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Στην εκκλησία, βρέθηκαν τόσο συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου, όσο και της αρραβωνιαστικιάς του.

Μάλιστα, στην εκκλησία βρέθηκε και ο νονός του Κύπρου, ο οποίος συνόδεψε τον πατέρα του νεαρού στην Ελλάδα και επέστρεψε χθες στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι, το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας θα συνέλθει εκτάκτως το απόγευμα, ενώ η κηδεία του αδικοχαμένου Κύπρου θα τελεστεί δημόσια δαπάνη.

Σε δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης της Αυγόρου ανέφερε πως «η Κοινότητα από την Τετάρτη ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Σήμερα όμως είναι πολύ βαρύ το κλίμα, γιατί έγινε ταυτοποίηση και είναι νεκρός ο Κυπριανός. Ως Κοινοτικό Συμβούλιο, καλέσαμε έκτακτη συνεδρία και πήραμε την απόφαση σαρανταήμερο πένθος, μεσίστιες οι σημαίες και τα έξοδα της κηδείας και η δαπάνη θα είναι από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Στην εκκλησία έκανε τη λειτουργεία ο τατάς του Κυπριανού».

Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας REPORTER:


Όπως είπε, «είδα και τη μητέρα του Κυπριανού της ευχήθηκα συλλυπητήρια και μου είπε κατά λέξη «να προσεύχεστε για τη ψυχούλα του γιού μου».

Ο 23χρονος Κύπρος είναι παιδί ιερέα, το τρίτο από τα έξι της οικογένειας.

Πηγή: reporter.com.cy