Κίτρινη προειδοποίηση - Ο καιρός στην επ. Αμμοχώστου


Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία, εξέδωσε για τη Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, η προειδοποίηση ισχύει από τις 01:00 της Δευτέρας, 12 Ιουλίου, μέχρι 16:00 της ίδιας μέρας.

Όπως αναφέρεται, η ελάχιστη θερμοκρασία απόψε στο εσωτερικό αναμένεται στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο η μέγιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ψηλότερα ορεινά γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το βράδυ και τις επόμενες ημέρες

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία στην επαρχια Αμμοχώστου το βράδυ της Κυριακής, θα πέσει στους 25 βαθμούς. 

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου τη Δευτέρα, θα ανέλθει στους 35 βαθμούς. 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Τετάρτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Τη Πέμπτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:


Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 41°C 26°C 28%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 34°C 25°C 58%
Λεμεσός: 32°C 23°C 52%
Αεροδρόμιο Πάφου: 31°C 24°C 70%
Αμμόχωστος: 35°C 26°C 47%
Πρόδρομος: 31°C 18°C 32%
Πόλις Χρυσοχούς: 34°C 25°C 59%