Κέντρα Εστίασης επ. Αμμοχώστου: «Δεν είμαστε περίπτερα»


Καταχώρησε αγγελία για την επιχείρησή σου εύκολα και γρήγορα (Για απορίες καλέστε στο 70000137)


Λιγοστά είναι τα κέντρα Αναψυχής που εχουν λειτουργήσει στις τουριστικές περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου, παρά την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται από ντόπιο τουρισμό. 

Η κατάσταση στον συγκεκριμένο κλάδο παραμένει ως έχει, καθότι, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου Βάσος Ξύδιας, τα εστιατόρια δεν… είναι περίπτερα και για να λειτουργήσουν χρειάζεται προηγουμένως να προσλάβουν το κατάλληλο προσωπικό και παράλληλα να εξασφαλίσουν όλες τις απαραίτητες άδειες. Ενέργειες που προϋποθέτουν κόστος.

«Δεν συμφέρει οικονομικά σε έναν εστιάτορα να δουλέψει μόνο για ένα τριήμερο», σημείωσε στην εφημερίδα "Πολίτης" ο κ. Ξύδιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφεστιατορίων της επαρχίας αναμένουν την άφιξη ξένων τουριστών για να επαναλειτουργήσουν τα υποστατικά τους, ευελπιστώντας σε ικανοποιητικό τζίρο. Ο κ. Ξύδιας ανέφερε ότι από το σύνολο των 240 κέντρων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μόνο περίπου 25 έχουν ήδη ανοίξει και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και ταβέρνες στην ενδοχώρα, δηλαδή στη Σωτήρα και το Λιοπέτρι. Πρόκειται για υποστατικά τα οποία δουλεύουν με Κύπριους.

Ωστόσο, τα πλείστα εστιατόρια στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα της Αγ. Νάπας και του Πρωταρά παραμένουν κλειστά, αναμένοντας τουρισμό από το εξωτερικό. «Ο εγχώριος τουρισμός στην περιοχή μας είναι σταθερός, αλλά καλύπτει μόνο το 1/3 του τζίρου των επιχειρήσεων του κλάδου μας. Ο μεγάλος κύκλος εργασίας των πλείστων εστιατορίων προέρχεται από τους ξένους περιηγητές. Όσοι ιδιοκτήτες κέντρων άνοιξαν τις τελευταίες μέρες εργάζονται με Κύπριους πελάτες, αλλά μόνο τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα. Από τη Δεύτερα μέχρι και την Πέμπτη δεν έχουν πελατεία. Γι’ αυτό και η πλειονότητα των μελών του συνδέσμου μας εξακολουθεί να έχει κλειστά τα υποστατικά, διότι δουλεύουν αποκλειστικά με ξένους. Δυστυχώς, εμείς δεν έχουμε την πόλη της Αμμοχώστου από την οποία θα μπορούσαμε να αντλήσουμε πελατεία. Δεν έχουμε τη ζωή που έχουν η Λευκωσία, η Λεμεσός και η Λάρνακα, όπου τα κέντρα μπορούν να κάνουν τζίρο από τους ντόπιους κατοίκους», σημείωσε ο κ. Ξύδιας.