Καραγιάννης: "Στην επ. Αμμοχώστου υπάρχει ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορωνοϊού"


Στο "κόκκινο" βρίσκονται οι επαρχίες Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λάρνακας, τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τα κρούσματα κορωνοϊού, με τους επιδημιολόγους να κάνουν δεύτερες σκέψεις. 

Μιλώντας από την εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε πώς βρισκόμαστε στο "μεταίχμιο" σε αυτές τις περιοχές και αν δεν υπάρξει βελτίωση μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες, τότε θα ξανασκεφτούν τα μέτρα που έχουν παρθεί. 



Οι αγγελίες (για εργασία, ακίνητα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά, επαγγελματικό & οικιακό εξοπλισμό κ.α.)  στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! 

Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ. (Τώρα και στα αγγλικά) 


"Όταν η Πάφος και η Λεμεσός μπήκαν στα πιο αυστηρά μέτρα τότε δεν είχαμε στη διάθεση μας καν τα γρήγορα τεστ, επομένως αυτή τη στιγμή έχουμε μια πιο σαφή εικόνα στο τι συμβαίνει στην κοινότητα και υποθέταμε τότε ότι στη Λεμεσό και στην Πάφο το πρόβλημα ήτανε πολύ-πολύ πιο σοβαρό παρά αυτή τη στιγμή σε αυτές τις τρεις επαρχίες."

Αναφερόμενος στην δραματική αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στην επ. Αμμοχώστου, ο κος Καραγιάννης εξήγησε πώς πρόκειται για ενδοοικογενειακή μετάδοση και αυτό οφείλεται λόγω των συνευρέσεων.

"Αυτή η αύξηση οφείλεται σε διάδοση του ιού στην κοινότητα περισσότερο, τουλάχιστον στην περιοχή της Αμμοχώστου όπως ο τουριστικός τομέας είναι νεκρός αυτή τη στιγμή, οπόταν δεν θεωρώ ότι αφορά εργασιακούς τομείς επομένως πρόκειται για ενδοοικογενειακά και φιλικό περιβάλλον."

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα κρούσματα όχι μόνο παραμένουν υψηλά αλλά καταγράφουν νέα ρεκόρ. Ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε πώς είχε προβλέψει ότι οι ασθενείς στα νοσηλευτήρια θα φτάσουν τους 100-110 αλλά όχι να είναι πέραν των 130. Ενώ όπως έκανε γνωστό υπάρχει και αρκετός κόσμος στο σπίτι, νεαρής ηλικίας, ο οποίος παρουσιάζει επίσης σοβαρή συμπτωματολογία. 

"Επειδή ήταν και το Σαββατοκύριακο είχανε μαζευτεί αρκετά από τα rapid τεστ τα οποία χρειάζονταν επαλήθευση με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί ο αριθμός, ελπίζω να κατασταλάξει πάλι και δε λέει να πέσει κάτω από 300"

Τέλος υποστήριξε πώς οι αριθμοί των τελευταίων ημερών σε κρούσματα και νοσηλείες, καταστούν δυσκολότερη τη κατάσταση σε ότι αφορά τις χαλαρώσεις που έχουν εξαγγελθεί για μετά τις 13 του Δεκέμβρη.