Κάππαρης: Σε εξέλιξη τα κατασκευαστικά έργα πεζοδρομίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται κατασκευαστικά έργα πεζοδρομίων στην περιοχή Κάππαρης στο Παραλίμνι.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, είχαν ξεκινήσει εργασίες κατασκευής και βελτίωσης πεζοδρομίων στην οδό Γιωρκή Παπαδοπούλου, οι οποίες θα συνεχιστούν σε ολόκληρο το δρόμο.

Οι εργασίες εκτελούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Παραλιμνίου, ο οποίος προχώρησε στις εν λόγο εργασίες  αυτοβούλως και με δικά του κονδύλια αφού το πολεοδομικό έργο που προνοείται από την κυβέρνηση για την συγκεκριμένη περιοχή, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, φαίνεται να καθυστερεί.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θεωρεί το έργο υψίστης σημασίας για την κοινωνική ανάπτυξη και πως με την ολοκλήρωση του θα συμβάλει στη διασφάλιση της συνεχούς, ασφαλούς και χωρίς εμπόδια διακίνησης των πεζών και στη σωστή διαχείριση των νερών της βροχής.

Στόχος μας, είπε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, να δημιουργήσουμε ομοιόμορφα πεζοδρόμια και να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης.

Στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, αναμένεται να ξεκινήσει και η ολική βελτίωση της περιοχής όπως προνοείται από το πολεοδομικό έργο, που περιλαμβάνει την μεταξύ άλλων, ασφαλτόστρωση, εγκατάσταση αγωγών όμβριων υδάτων, κατασκευή πεζοδρομίων, οριζόντια και κάθετη σήμανση και ενίσχυση του οδικού φωτισμού.

 

Πηγή: ΡΙΚ