Η επαρχία Αμμοχώστου αποκτά τη δική της Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής

Ο Δήμος Παραλιμνίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη φιλοξενία και λειτουργία του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής (μη κερδοσκοπικός οργανισμός) επαρχίας Αμμοχώστου, με έδρα το Παραλίμνι από τέλη Ιανουαρίου 2019.

Η επαρχία μας αποκτά πλέον τη δική της Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας  να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται στους δρόμους εφόσον μέχρι πρότινος μετέβαιναν στη Λάρνακα ώστε τα νεογνά τα τυγχάνουν ακουολογικούς ελέγχους. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί όαση και ελπίδα για άμεση εξυπηρέτηση και συμβολή στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας.

Η απόκτηση ομιλίας επηρεάζεται από την καλή λειτουργία του μηχανισμού ακοής, τυχόν ανωμαλία στους μηχανισμούς αυτούς τους πρώτους μήνες ζωής, προκαλεί καθυστέρηση στην ομιλία και στην ικανότητα του παιδιού να αντιλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία, στην κοινωνικοποίηση, στην εκπαίδευση και γενικά σ’ ό,τι θεωρείται ποιότητα ζωής. Βάσει τούτου, το «Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών» έχει απώτερο στόχο την έγκαιρη ανίχνευση της βαρηκοΐας ώστε άμεσα να εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη των παιδιών. Από τις 29 Ιανουαρίου 2019, δημιουργείται Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής επαρχίας Αμμοχώστου  με έδρα και στέγασή της το Παραλίμνι και δη, Πνευματικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι. Κάθε Τρίτη  από 9 π.μ. -2.30 μ.μ. θα βρίσκονται στον διαμορφωμένο χώρο εμπειρογνώμονες ανιχνευτές για τη ΔΩΡΕΑΝ πραγμάτωση των ακουολογικών εξετάσεων (εξέταση Αυτομάτων Ωτακουστικών Εκπομπών – ΑΩΕ) ώστε να υπάρχει πρόωρη διάγνωση για την ακοή των νεογνών.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευθέτηση ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε περί τα μέσα Ιανουαρίου 2019 στα τηλ. 77772422 και Φαξ. 22447899,  [email protected]