Η Ένωση Δήμων διέγραψε τον Δήμο Παραλιμνίου


Το έλα να δεις έγινε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο κείμενο. 

Η ατζέντα, περιλάμβανε διαγραφές, εν δυνάμει διαγραφές και μία αλλαγή καταστατικού, που ποτέ δεν έγινε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των εισφορών προς την Ένωση Δήμων, οι οποίες δεν λαμβάνονται από όλους τους Δήμους στο μέγιστο.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, υπέβαλε πρόταση για αλλαγή της πρόνοιας του καταστατικού που αφορά τον τρόπο κατανομής της ετήσιας εισφοράς των Δήμων.

Η πρόταση, ωστόσο, δεν έλαβε πλειοψηφία.

«Καλώ τη βουλή, διότι είναι καιρός να εκλείψουν κάποια πράγματα. Να προχωρήσει με τη ψήφιση του νομοσχεδίου της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά οι δήμοι να μειωθούν στους 10. Είναι καιρός να σταματήσουμε να έχουμε τσιφλίκια και καρέκλες για κάποιους. Να τολμήσουν τα κόμματα να σκεφτούν τον δημότη και τον πολίτη», ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου. 

Μετά την αποχώρηση του Δημάρχου, η Ένωση Δήμων  αποφάσισε άμεση διαγραφή του Δήμου Παραλιμνίου.

"Η διαγραφή του Δήμου Παραλιμνίου έγινε βάσει καταστατικής πρόνοιας, η οποία αφορά τη μη καταβολή της ετήσιας χορηγίας. Η Ένωση Δήμων θα προχωρήσει σε επανεγγραφή του, μόνο εάν συμμορφωθεί με το καταστατικό", σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Ανδρέας Βύρας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, δεν προτίθεται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της ένωσης, καθώς θεωρεί ότι ο Δήμος του οποίου ηγείται αδικείται από τη συγκεκριμένη πρόνοια.