Η Αμμόχωστος στις κάλπες

Διεξάγονται σήμερα οι αναπληρωματικές δημαρχιακές εκλογές για την Αμμόχωστο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

Οι κάλπες για την εκλογή νέου Δημάρχου Αμμοχώστου άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18.00, με μία ώρα διακοπή στις 12.00 το μεσημέρι. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε τέσσερα εκλογικά κέντρα.

Μέχρι τις 20.00 το βράδυ αναμένεται να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα. Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου διεκδικούν πέντε υποψήφιοι.

Ο Σίμος Ιωάννου, που υποστηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών, ο Νίκος Κάρουλλας, που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λ. Ππαγιάννης, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Ανδρέας Λόρδος και ο, επίσης, ανεξάρτητος, Γιώργος Σταυρή.

Η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται υπό το φόβο καταγραφής ενός νέου ρεκόρ αποχής, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο θερινών διακοπών.

Το 2016 η προσέλευση έφτασε μόλις το 40%.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για τη Δημαρχία Νίκος Κάρουλλας

Στη Λάρνακα, στο Γυμνάσιο Φανερωμένης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Κάρουλλας.

«Σήμερα είναι η μέρα της Αμμοχώστου, της πόλης της καρδιάς μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές όλων των υποψηφίων για τη Δημαρχία. Προσπάθησαν να φέρουν τους Αμμοχωστιανούς στην κάλπη, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα θέλουμε να αποδείξουμε ξανά ότι είμαστε για 45 χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι.

Αυτές τις βδομάδες έγινε μεγάλη προσπάθεια να θυμηθούμε την πραγματική μας ταυτότητα, την ταυτότητα του Αμμοχωστιανού. Να θυμίσουμε στους νέους ότι είμαστε 45 χρόνια σε αναμονή. Πάντα στην Αμμόχωστο θα επιστρέφουμε, καλή ψήφο», είπε ο κ.Κάρουλλας.    

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Ανδρέας Λόρδος 

Στο Δημαρχείο Λευκωσίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ανδρέας Λόρδος.