Η ΑΔΕ Αμμοχώστου συμμετείχε στο 31ο Φεστιβάλ Παιδιού Αμμοχώστου


Η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου συμμετείχε στο 31ο Φεστιβάλ Παιδιού Αμμοχώστου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Παραλίμνι, με σύνθημα «Ασφαλώς Ζω». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Παραλιμνίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΑΔΕ Αμμοχώστου αναφέρεται ότι το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Ευημερίας του Παιδιού Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμμοχώστου, ενώ συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη σύσφιξη των σχέσεων Αστυνομίας – κοινού και την προβολή του ανθρώπινου προσώπου της Αστυνομίας.

«Στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησαν διάφορα περίπτερα μεταξύ των οποίων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, της Ομάδας Κλινικών Διατροφολόγων Κύπρου και άλλες εθελοντικές ομάδες. Τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αποστολή του κάθε Τμήματος και να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια τους» αναφέρεται.

Μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου, προστίθεται, λειτούργησαν περίπτερο με την κινητή μονάδα διαφώτισης, στο οποίο διανεμήθηκε διαφωτιστικό υλικό, ιδιαίτερα για το θέμα της οδικής ασφάλειας και των αδικημάτων κατά περιουσίας. Στο χώρο του περιπτέρου υπήρχαν περιπολικό όχημα, υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και ποδήλατο στα οποία, τα χίλια περίπου παιδιά που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν.

Επίσης στα πλαίσια της εκδήλωσης τα παιδιά ξεναγήθηκαν με τους γονείς τους ανά ομάδες και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρές διαλέξεις από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, για την οδική ασφάλεια και συμβουλές για την προσωπική ασφάλεια των παιδιών.

Η εκδήλωση περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορούς διαφόρων συγκροτημάτων καθώς και ψυχαγωγικά προγράμματα και δραστηριότητες για τα παιδιά με κατασκευές, παιχνίδια και ζωγραφική.