Γ.Ν Αμμοχώστου: Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό


Στους 33 αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 33 ασθενείς, οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης, ενώ 9 άτομα είναι κλινήρη.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 13 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Χαλαρώσεις ώσπου βαστά το Σύστημα Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας και των μελών της της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό και τις χαλαρώσεις των μέτρων κατά της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι ο οδηγός για τα επόμενα βήματα είναι η επάρκεια και η δυνατότητα του Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί.

Εκφράστηκε μεν η ανησυχία των επιδημιολόγων για την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας, διαπιστώθηκε δε ότι στην παρούσα φάση δεν επηρεάζει το Σύστημα Υγείας, ενώ από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι έχουν μειωθεί οι νοσηλείες βαριών περιστατικών.