Γ.Ν Αμμοχώστου: Νοσοκόμοι και προσωπικό θετικοί στον κορωνοϊό - Αδειάζουν κλίνες


Την ώρα που οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό ολοένα και αυξάνονται, 10 κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου αδρανοποιούνται, ως πρώτο μέτρο για την υποστελέχωση του νοσηλευτηρίου που από τον Μάρτιο έχει αναλάβει το βάρος της πανδημίας και έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Η απόφαση έχει ληφθεί καθώς 11 νοσηλευτές και προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό θέμα υποστελέχωσης του νοσηλευτηρίου. Σημειώνεται ότι και χωρίς τις "απώλειες" αυτές, το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε λόγο για κόπωση και για υποστελέχωση. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα 16 συνολικά άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου εντοπίστηκαν θετικά.

Η ΠΑΣΥΝΟ καλεί τα μέλη της να αδρανοποιήσει 6 κλίνες στον Παθολογικό Θάλαμο και 4 κλίνες στον Χειρουργικό Θάλαμο "μέχρι να εφαρμοστεί η ενδεδειγμένη αναλογία στελέχωσης". Πρόκειται για ένα μέτρο που λαμβάνεται "λόγω της απαθούς συμπεριφοράς της Διεύθυνσης του ΟΚΥπΥ στην ασφαλή στελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού", όπως αναφέρει.

Εξηγεί ότι η στελέχωση στα συγκεκριμένα τμήματα πρέπει να είναι 36 νοσηλευτές για 22 κλίνες ασθενών θετικών στον κορωνοϊό, δηλαδή ένας νοσηλευτής ανά τρεις κλίνες στην πρωινή βάρδια και ένας νοσηλευτής ανά τέσσερις ασθενείς κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια.

Επομένως, στο Παθολογικό θα χρησιμοποιούνται 16 κλίνες και στο Χειρουργικό 18. Συνολικά στο Νοσοκομείο Αναφοράς θα είναι πλέον διαθέσιμες 65 κλίνες, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 67 ασθενείς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο AlphaNewsLive η Ιατρική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμαλία Χατζηγιάννη, οι 67 ασθενείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο, όμως δεν θα αναλαμβάνουν πέραν των 65 περιστατικών.

Από τους 67 ασθενείς, οι 5 νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ 10-12 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.