Γκράφιτι Παραλίμνι: Ανακοίνωση...χείμαρρος από τη Νεολαία









Ανακοίνωση... χείμαρρο εξέδωσε η Νεολαία Παραλιμνίου, η οποία είδε το έργο - στολίδι που δημιούργησε το 2015 να καταστρέφεται από ανεγκέφαλους πολίτες - οπαδούς, οι οποίοι θεωρήσαν ότι με το να γράψουν πάνω στο μεγαλύτερο γκράφιτι της Κύπρου, θα τους κάνει... μάγκες!

Η Νεολαία τονίζει μεταξύ άλλων ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες καταγγελίες στην αστυνομία, ενώ αναφέρει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιδιόρθωση του έργου στο στενότερο δυνατό χρονικό πλαίσιο.

Θυμίζουμε ότι το θέμα της καταστροφής του γκράφιτι, αποτελεί ρεπορτάζ του neAmmochostos το οποίο έθεσε αμέσως σε κινητοποίηση τις τοπικές Αρχές

Αυτούσια η ανακοίνωση της Νεολαίας Παραλιμνίου: 

"Η Νεολαία Παραλιμνίου, με την δημιουργία της, έθεσε ως πρώτιστο στόχο την δημιουργία όχι μόνο εκδηλώσεων, αλλά κι έργων. Έργα που θα κοσμούσαν και θα ομορφαίναν τον τόπο μας στην ολότητα του, αρχικά το Παραλίμνι και κατ’ επέκταση την Κύπρο. Έργα είτε μοντέρνα, είτε παραδοσιακά, με ταυτότητα, ποιότητα και πολιτισμό.

Έτσι, το 2015 υλοποιήθηκε η ιδέα του μεγαλύτερου έργου γκράφιτι στην Κύπρο. Μια ιδέα η οποία ολοκληρώθηκε – μεταξύ άλλων – από τη Νεολαία Παραλίμνιου. Ένα πανέμορφο αριστούργημα το οποίο κοσμούσε μέχρι πριν από λίγες μέρες «την είσοδο» του Δήμο Παραλιμνίου.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, το έργο με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και διάφορα άλλα στοιχεία της πόλης μας, καλωσόριζε κόσμο και κοσμάκη.

Μέχρι που ήρθε αντιμέτωπο με τον κοινωνικό πολιτισμό μας. Μέχρι που ήρθε αντιμέτωπο με τον οπαδισμό. Μέχρι που ήρθε αντιμέτωπο με μια μερίδα ασυνείδητων. Μέχρι που ήρθε αντιμέτωπο με την ανυπαρξία του σεβασμού στην κυπριακή κοινωνία.

Κι όμως, εν έτει 2019, η κοινωνία μας φάνηκε ανίκανη να «συντηρήσει», να εκτιμήσει και να καμαρώσει ένα αριστούργημα, το οποίο φτιάχτηκε με κόπο και μεράκι, από νέους ανθρώπους, ως παρακαταθήκη στην κοινωνία μας.

Σήμερα, με μεγάλη μας λύπη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε, ότι ο πολιτισμός της κοινωνίας μας, ίσως τελικά να είναι φτωχός για να εκτιμήσει τέτοια έργα. Αφού, μια μερίδα φιλάθλων, αποφάσισαν πως είναι σημαντικότερη η αναγραφή οπαδικών συνθημάτων πάνω στο εν λόγω δημιούργημα, με αποτέλεσμα να το βεβηλώσουν αναγράφοντας στο έργο διάφορα ποδοσφαιρικά συνθήματα. Με απώτερο αποτέλεσμα, να «θυσιαστεί» το μεγαλύτερο έργο γκράφιτι του νησιού μας στο βωμό του ποδοσφαίρου, στο βωμό της ανυπαρξίας του πολιτισμού, στο βωμό των απερίσκεπτων πράξεων μιας μερίδας ασύνετων ανθρώπων.

Όλα αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός, αποτελεί μια βαρύγδουπη λέξη, μια λέξη γεμάτη νοήματα. Και δυστυχώς η κοινωνία μας, για άλλη μια φορά, φάνηκε πολύ ανεπαρκής κι αδύναμη για να την σεβαστεί.

Η Νεολαία Παραλιμνίου, σήμερα, δεν έχει παρά μόνο να καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες.

Η Νεολαία Παραλιμνίου, σήμερα, καταδικάζει τούτη την ενέργεια.

 

Η Νεολαία Παραλιμνίου, σήμερα, καταδικάζει τις απερίσκεπτες ενέργειες που αμαυρώνουν και βεβηλώνουν - κατ’ επανάληψη - έργα.

Ας αναλογιστούμε όλοι, που και πως αποτύχαμε. Ας αναλογιστούμε όλοι γιατί ως κοινωνία δεν καταφέραμε - για άλλη μια φορά - να εκτιμήσουμε και να προστατεύσουμε έργα σαν κι αυτό. Γιατί, δεν είναι η πρώτη φορά…

Ευχή μας, να είναι το τελευταίο δελτίο τύπου που ανακοινώνεται από πλευράς μας, για ένα τέτοιο θέμα.

Εν τέλει, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Νεολαία Παραλιμνίου, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες καταγγελίες στην αστυνομία επί του θέματος αλλά θα λάβει κι όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την επιδιόρθωση του έργου στο στενότερο δυνατό χρονικό πλαίσιο, τόσο και για την μελλοντική του προστασία από παρόμοιες ενέργειες.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαία Παραλίμνιου"