Φρέναρος: Ελεύθερος ο 35χρονος (photos)


Τέλος έλαβε η περιπέτεια των τελευταίων ημερών που πέρασε ο 35χρονος, που καταδικάστηκε σε 45 ημέρες φυλάκιση με την κατηγορία της παρακοής των διαταγμάτων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού αποφυλακίστηκε πριν από λίγα λεπτά. 


Στείλε την αγγελία σου στο Νέα Αμμόχωστος



Η πρωτοφανής καταδίκη του 35χρονου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κοινωνία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε με την συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα την προεδρική χάρη στον 35χρονο, οποίος πριν από λίγο πέρασε την πύλη των Κεντρικών Φυλακών για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Δείτε τις φωτογραφίες του της ιστοσελίδας ΡΕΠΟΡΤΕΡ:




Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με οργανωμένα σύνολα, αλλά και πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αντιδρούν και να ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την προεδρική χάρη στον 35χρονο. Σε γραπτή δήλωση του Παναγιώτη Σεντώνα, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε την αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης του 35χρονου. 


Για την απόφαση αναστολής  λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.


ΠΗΓΗ: reporter.com.cy