Έτσι έσωσαν την φετινή τουριστική σεζόν Γάλλοι, Δανοί και Σκανδιναβοί (ΒΙΝΤΕΟ)


Μετατρέψαμε την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία, δηλώνει ο Υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών Γιάννης Καρούσος, αναφερόμενος στην αυξημένη επιβατική κίνηση που καταγράφηκε φέτος στα αεροδρόμια της χώρας μας. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Alphanews.Live και συγκρίνοντας με στατιστικά στοιχεία την περσινή χρονιά, μίλησε για σημάδια ανάκαμψης στο τομέα του τουρισμού, αφού μέχρι τα τέλη Αυγούστου, πάνω από 2,5 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

"Ενώ την ίδια περίοδο πέρσι είχαμε περίπου 1,6 εκατομμύρια επιβάτες. Υπάρχει μια σημαντική αύξηση. Ο Αύγουστος θα κλείσει λίγο πιο πάνω από 870χιλ επιβατική κίνηση, να ξεκαθαρίσουμε ότι επιβατική κίνηση είναι όσοι ταξιδεύουν προς Κύπρο αλλά και όσοι αναχωρούν από την Κύπρο ενώ πέρσι είχαμε 288χιλ επιβάτες. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περίπου μια πληρότητα γύρω στο κοντά στο 74%, το οποίο θεωρείται ικανοποιητικό. Υπάρχουν αρκετές επιλογές πτήσεων. Βλέπουμε ότι αυξάνεται ο ταξιδιώτης που θέλει να ταξιδεύει από μόνος του και όχι οργανωμένα."

Νέες αγορές, προορισμοί και χαμηλότερες τιμές

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως αρκετές αεροπορικές εταιρείες, εισάγουν νέους προορισμούς ενώ δημιουργούν τη βάση τους στην περιοχή μας.Σχέδια κινήτρων, σωστά υγειονομικά πρωτόκολλα, καλή και γρήγορη προετοιμασία… είναι κάποιες από τις ενέργειες που προσέλκυσαν τις αεροπορικές εταιρείες.

"Για παράδειγμα έχουμε πτήσεις από δυο εταιρείες στη Γαλλία και στο Παρίσι και στη Μασσαλία, έχουμε πτήσεις στη Δανία και σε Σκανδιναβικές χώρες που πριν δεν είχαμε καθόλου. Στη Γερμανία υπάρχει μια επιλογή αεροδρομίων-προορισμών ενώ δεν υπήρχε πριν. Έχουν ανακοινωθεί νέοι προορισμοί στη Πολωνία, στην Ουκρανία και με ψηλές πληρότητες μάλιστα. Όλα αυτά φέρνουν αποτελέσματα, όπως είναι αυξημένη επιβατική κίνηση, αυξημένος τουρισμός από αγορές που δεν είχαμε πριν και φυσικά αυξημένες επιλογές για τον Κύπριο ταξιδιώτη. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός πλέον για τα δρομολόγια όπως είναι το Λάρνακα-Αθήνα, καθώς είναι πολλές επιλογές και αυτό έχει μειώσει τις τιμές, για το λόγο ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που κάνουν πλέον αυτό το δρομολόγιο."

Ελπίζει τέλος πως σύντομα θα φτάσει το τέλος της πανδημίας, καθώς όπως υπογράμμισε οι υποδομές μας και τα αεροδρόμια μας – όχι μόνο τα δικά μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου – δεν έχουν κτιστεί για να διαχειρίζονται την πανδημία.