Μαρίνα Αγίας Νάπας: Έτοιμος ο χώρος ελλιμενισμού


Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία ο χώρος ελλιμενισμού σκαφών στην Μαρίνα Αγία Νάπας, το οποίο και παρουσιάστηκε ενώπιον των Δημάρχων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, και δημοσιογράφων.

 





Ο χώρος ελλιμενισμού και το κτίριο του Λιμενικού αναμένεται να παραδοθεί πλήρως σε 4 με 6 εβδομάδες, ενώ αρκετά κοντά βρίσκεται και η παράδοση του εμπορικού μέρους – καταστήματα και εστιατόρια – η οποία τοποθετείται χρονικά περί τον Μάρτιο του 2020. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την ολοκλήρωση των επαύλεων ενώ έχουν μπει τα θεμέλια για τον πύργο που θα κοσμεί την Μαρίνα Αγίας Νάπας.

 



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina Limited, Σταύρος Καραμοντάνης κατά την ξενάγηση στο χώρο ανέφερε πως στη μαρίνα μπορούν να ελλιμενιστούν σκάφη με μήκος μέχρι 65 μέτρων ενώ στην ξηρά, στον ειδικά διαμορφωμένο σε 4 επίπεδα χώρο φύλαξης (Dry Stack), μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη με μήκος μέχρι 10 μέτρα. Για όλα τα σκάφη με μήκος 30 ή λιγότερα μέτρα δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης  (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών. Όσον αφορά τις καταναλώσεις νερού, ρεύματος και καυσίμων, ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να βλέπει αναλυτικά τις πληροφορίες αυτές από το κινητό του τηλέφωνο ή τον Η/Υ του ανά πάσα στιγμή.

 


 


«Σήμερα, η Μαρίνα τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε πραγματικές συνθήκες. Σκοπός της πιλοτικής αυτής διαδικασίας είναι να διαπιστωθεί στην πράξη η εύρυθμη λειτουργία της Μαρίνας, να επιλυθούν τυχόν προβλήματα και/ή δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν και να διευθετηθούν αποτελεσματικά και να διορθωθούν οποιαδήποτε λάθη στην κατασκευή και/ή λειτουργία της. Σημειώνουμε, ότι κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας θα δεχόμαστε σκάφη αποκλειστικά και μόνο από τη Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία έχουν πάρει ειδική πρόσκληση. Η Μαρίνα δεν θα είναι ανοικτή για το κοινό.» δήλωσε ο κ. Καραμοντάνης.


Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος κατά την παρουσίαση του έργου ανέφερε ότι «Εμείς είμαστε περήφανοι, όχι μόνο για την Μαρίνα, αλλά για το γεγονός ότι ο επενδυτής και οι άνθρωποι που δουλεύουν για τη Μαρίνα, έχουν αποδειχτεί αξιόπιστοι. Προχωράει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και φαίνεται η ποιότητα του έργου σε κάθε επίσκεψη μας. Για εμάς η Μαρίνα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την Αγία Νάπα του μέλλοντος. Θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή και θα δημιουργήσει νέες προσδοκίες για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής. Είναι κάτι στο οποίο στηριζόμαστε στην πρόταση μας για δημιουργία ενός δήμου μεταξύ Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετριού που ουσιαστικά η μαρίνα θα αποτελέσει τη βάση της ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου και  θα μας δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα νέο Μοντε Κάρλο της Μεσογείου. Τα οφέλη θα είναι τεράστια για την περιοχή».

 



Οι υπεύθυνοι του έργου ξενάγησαν τους Δημάρχους και τους δημοσιογράφους στους χώρους όπου θα στεγάζεται το Λιμενικό και παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθείται η κίνηση των σκαφών. Επίσης, παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι καθαρισμοί σε περίπτωση ατυχήματος στο νερό.