Δερύνεια:Ετοιμάζουν διαμαρτυρία κατά της διάνοιξης του οδοφράγματος

Μεγάλη διαμαρτυρία ετοιμάζεται στις 19 Οκτωβρίου για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας από μερίδα πολιτών.

 

Για τη διαμαρτυρία δημιουργήθηκε εξάλλου σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη συμμετοχή να αυξάνεται συνεχώς. Μεταξύ άλλων, στην διαμαρτυρία θα συμμετάσχει ο πατέρας του ήρωα Σολωμού Σολωμού, Σπύρος ο οποίος σε ανάρτηση του στη συγκεκριμένη σελίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εγώ ο πατέρας του Σολωμου Σολωμού αν έβλεπα ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας μας έφερνε κοντά στην λύση του κυπριακού προβλήματος θα ήμουνα ο πρώτος που θα υποστήριζε το άνοιγμα του»

Σημειώνει ακόμα ότι τα οδοφράγματα είναι ανοιχτά για 15 χρόνια και «η συνεχώς οικονομική στήριξη που παρέχουμε στα κατεχόμενα μόνο πιο μακριά από την λύση μας οδήγησαν.. Αυτά είναι πλέον αποδεδειγμένα αφού μετά το άνοιγμα τον οδοφραγμάτων ναυάγησαν όλες η συνομιλίες. Κάλω όλον τον κόσμο ανεξάρτητου κόμματος και χρώματος να παρευρεθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε στο οδόφραγμα Δέρυνειας»

Εκεί όπως λέει θα μαζευτούν υπογραφές για κλείσιμο όχι μόνο του οδοφράγματος Δερύνειας αλλά και όλων των οδοφραγμάτων.

Ακόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι θα είναι οι ομιλητές στη διαμαρτυρία, κάτι όμως που θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.