ΕΤΑΠ: Η Αμμόχωστος ήταν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Αμμοχώστου


Η Αμμόχωστος ήταν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Αμμοχώστου, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση της η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Αμμοχώστου, με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την καμπάνια «Αμμόχωστος, είναι το καλοκαίρι σου».


Αφού αναφέρεται ότι «με λύπη μας διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου σχετικά με την καμπάνια "Αμμόχωστος, είναι το καλοκαίρι σου", η ΕΤΑΠ διευκρινίζει πως «η καμπάνια δημιουργήθηκε με στόχο την προσέλκυση εγχώριων τουριστών, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας που έπληξε ανελέητα την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και την περιοχή μας».

Προστίθεται ότι «οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου προσπαθούν να περισώσουν ό,τι περισώζεται από το τουριστικό προϊόν της περιοχής και φυσικά δεν ήταν στόχος της ΕΤΑΠ να διαγράψουμε την Αμμόχωστο από την μνήμη κανενός. Η Αμμόχωστος ήταν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας μας, είναι σκλαβωμένη εδώ και 46 χρόνια και όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου την θέλουμε ελεύθερη για να συνεργαστούμε, με στόχο την ευημερία της επαρχίας μας και ολόκληρης της Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι τεχνικά αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα όλων των Δήμων και Κοινοτήτων που βρίσκονται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για να δημιουργηθεί η καμπάνια».

Σημειώνεται πως «επιλέξαμε την χρήση της επαρχίας, για να οριοθετήσουμε γεωγραφικά την περιοχή μας, αφού εμπίπτουμε στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται το Αμμόχωστος και στην ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, αλλά και σε αμέτρητους άλλους φορείς της επαρχίας. Με τον ίδιο τρόπο που δεν χρησιμοποιείται και ο όρος 'ελεύθερη επαρχία Λευκωσίας', ενώ πρόκειται για την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα».

Όλοι, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, «παραμένουμε συγκεντρωμένοι στην μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διασώσουμε και την μεγαλύτερη βιομηχανία της επαρχίας μας, τον τουρισμό. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ