Έργο ύψους 654.115 ευρώ στη Σωτήρα


Σε ανακοίνωση ο Δήμος Σωτήρας αναφέρει πως υπογράφηκαν στα γραφεία του Δήμου Σωτήρας τα Συμβόλαια για ανακατασκευή του δρόμου και δημιουργία χώρων πρασίνου στην οδό Αναστάσεως στον Δήμο Σωτήρας. Τα συμβόλαια υπογράφηκαν από τον Δήμαρχο Σωτήρας, Γεώργιο Τάκκα, τον Διευθυντή της Εταιρείας η οποία αναλαμβάνει το σχετικό έργο (βάσει του διαγωνισμού υπ. αρ. ΣΩΤ. 001/2001) “Κυπρής και Γεράνης Κατασκευαί Λτδ”, Χρήστο Γεράνη, καθώς και από τους Δημοτικούς Συμβούλους Σωτήρας, Βραχίμη Βραχίμη και Μαρτή Μαρτή.

Το έργο, κόστους 654.115 ευρώ (συν ΦΠΑ), ξεκινάει άμεσα, δηλαδή στις 15 Ιουλίου 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021. Θα περιλαμβάνει ανακατασκευή του δρόμου και των πεζοδρομίων με πλακόστρωτο και πλάκες από μπετόν, από τον κυκλικό κόμβο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού Αναστάσεως, υπογειοποίηση των υπηρεσιών, τοποθέτηση οδικού φωτισμού και δημιουργία δύο μεγάλων χώρων πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του που άλλο ένα έργο για τον Δήμο Σωτήρας ξεκίνησε να υλοποιείται, τονίζοντας παράλληλα, πως σημαντικός αριθμός έργων βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Όπως ανέφερε, αυτή την περίοδο, δύο σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν τόσο την εικόνα του Δήμου Σωτήρας όσο και την διευκόλυνση των κατοίκων είναι ο δρόμος παράλληλα από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας (οδός Ακροπόλεως), έργο το οποίο έχει μόλις ολοκληρωθεί και ανήλθε στο μισό εκατομμύριο ευρώ από την Κυβέρνηση, και η ριζική ανακαίνιση και ανάπλαση του Μνημείου Χριστοδούλας κόστους 154.000 ευρώ όπου θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας της μακαριστής Χριστοδούλας, έργο φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη, Φίλιππο Γιαπάνη.

Συνολικά, όπως ανέφερε, σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του Δήμου Σωτήρας, μέχρι το 2022, στη Σωτήρα θα έχουν ολοκληρωθεί ή θα υλοποιούνται πάνω από ογδόντα έργα, κόστους πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει, τόνισε, τη σημαντική δουλειά που γίνεται από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικής υπηρεσίας.

.

neAmmochostos/ΚΥΠΕ