Επιχειρηματίας Αγία Νάπα: «Απείλησαν να με σκοτώσουν»Συνέχεια στην πρωτοφανή υπόθεση, η οποία έλαβε χώρα στην Αγ. Νάπα δίνει η ιστοσελίδα toThemaonline.com, με τον Κύπριο επιχειρηματία να μας περιγράφει το περιστατικό το οποίο, ευτυχώς για τον ίδιο, είχε αίσιο τέλος.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Στυλιανού/toThemaonline.com


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, Ελληνοκύπρια γυναίκα μετέβη στα γραφεία Κύπριου επιχειρηματία στην Αγ. Νάπα με σκοπό να νοικιάσει για κάποιες μέρες πολυτελές όχημα, το οποίο στη συνέχεια αλλοδαπός άντρας μετέφερε στα κατεχόμενα με σκοπό, μαζί με τους συνεργούς του, να ζητήσουν μεγάλο χρηματικό ποσό για να το επιστρέψουν.

Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας Κύπρος Μιχαηλίδης στο ThemaOnline στις 10 Ιουνίου επικοινώνησε μαζί του άγνωστό πρόσωπο και του ανέφερε ότι γνώριζε πως κάποια πρόσωπα είχαν στην κατοχή τους το όχημα που ανήκε στον ίδιο και είχαν σκοπό να το μετατρέψουν σε εξαρτήματα.

Ζήτησε, μάλιστα, από τον ίδιο το ποσό των 15.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να εντοπίσει το όχημα αλλά και για να του παραδώσει τον δράστη της κλοπής.

Τότε ο κύριος Μιχαηλίδης κατήγγειλε το περιστατικό στην κυπριακή Αστυνομία ενώ μέσω της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων ενημερώθηκαν και οι κατοχικές αρχές. Μάλιστα ο Κύπριος επιχειρηματίας, βοήθησε το έργο των αρχών, αφού παρέδωσε δεδομένα από GPS για την πορεία του οχήματος στην κατεχόμενη Κύπρο.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:Οι δράστες, επικοινώνησαν αρκετές φορές με τον ίδιο, ασκώντας πίεση ώστε να τους παραδώσει τις 15.000 ευρώ ενώ έφτασαν στο σημείο να τον απειλήσουν όταν αντιλήφθηκαν ότι ο «κλοιός» γύρω τους είχε αρχίσει να στενεύει και τα περιθώρια να αποσπάσουν το μεγάλο ποσό εξαντλούνταν.

«Μου ανέφερε στο τηλέφωνο να μην παίζω μαζί τους και ότι ‘πίσω τους’ είχαν μέλη της μαφίας» ήταν τα λόγια του κύριου Μιχαηλίδη, ενώ πρόσθεσε ότι εναντίον του εκτόξευσαν και απειλές θανάτου λέγοντας του ότι θα τον σκοτώσουν.

 

Την επόμενη ακριβώς μέρα στήθηκε επιχείρηση σύλληψη των δραστών με τον κύριο Μιχαηλίδη να μπαίνει σε αυτοκίνητο με υπό κάλυψη λεγόμενους αστυνομικούς με σκοπό να «συναντηθεί» με τα μέλη του κυκλώματος και να δώσει τα χρήματα ώστε να πάρει πίσω το πολυτελές όχημα.

Στην περιοχή του «ραντεβού» που έκλεισαν, βρίσκονταν οπλισμένοι άλλοι 5-6  υπό κάλυψη «αστυνομικοί» ενώ όταν παρουσιάστηκε ο δράστης αμέσως προχώρησαν στη σύλληψή του.

Αυτός φαίνεται στη συνέχεια να «έσπασε» στην ανάκριση και να κατονόμασε τους συνεργούς του με τις κατοχικές αρχές να προχωρούν στη σύλληψη 6 συνολικά προσώπων, μεταξύ αυτών και δύο Ελληνοκύπριων, μιας γυναίκας και ενός άντρα που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τ/κ τύπο ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε το όχημα στα κατεχόμενα από σημείο που δεν ελέγχεται από τις Αρχές.