Επ. Αμμοχώστου: Τρία ξενοδοχεία ανοιχτά για τον Κατακλυσμό


Μετρημένα στο δάχτυλο του ενός χεριού θα είναι τα ξενοδοχεία που θα υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες το τριήμερο του Κατακλυσμού. Από τα 57 ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου, δύο είναι αυτά που θα λειτουργήσουν το τριήμερο του Κατακλυσμού. Αντίστοιχος αριθμός ξενοδοχείων θα ανοίξει και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Η Λάρνακα και η Λεμεσός δεν φαίνεται να προλαβαίνουν τον Κατακλυσμό, ενώ όλοι ευελπιστούν να ανοίξουν μετά τις 20 Ιουνίου. Κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι ξενοδόχοι αυτήν την εβδομάδα, καθώς αναμένουν την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης που θα ισχύσουν μέχρι και τον Οκτώβριο.



Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας, ανέφερε ότι άνοιξε χθες η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στον Πρωταρά, ενώ ενόψει του Κατακλυσμού θα ανοίξουν ακόμα δύο ξενοδοχειακές μονάδες και κάποια ξενοδοχειακά διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Τουλάχιστον αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής», σχολίασε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα ξενοδοχεία εκτιμάται ότι θα ανοίξουν περί το τέλος του μήνα, ενώ κάποια άλλα στα μέσα Ιουλίου αναλόγως των διεθνών αγορών από τις οποίες θα υπάρξουν αφίξεις. 

Από τα 57 ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου, δύο είναι αυτά που θα λειτουργήσουν το τριήμερο του Κατακλυσμού, δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα δέκα περίπου μονάδες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επαναλειτουργήσουν. Ερωτηθείς σχετικά με τις προσφορές που προβαίνουν οι ξενοδόχοι, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι οι Κύπριοι θα είναι καλό να παίρνουν τηλέφωνο στο ξενοδοχείο της προτίμησής τους και να ρωτούν τι ειδικές τιμές έχουν για τους Κυπρίους. 

Διαφορετική είναι η εικόνα στη Λάρνακα που άλλοτε ο κατακλυσμός ήταν το δυνατό της σημείο. Φέτος, η Λάρνακα δεν θα προλάβει τον Κατακλυσμό. «Γίνονται εκπαιδεύσεις προσωπικού και αλλάζουν πολλές διαδικασίες στα ξενοδοχεία βάσει πρωτοκόλλου», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας Ιωάννα Φλωρεντιάδου. Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχείων της Λάρνακας θα ανοίξουν μετά τις 20 Ιουνίου. Αναφορικά με το πελατολόγιο, η κ. Φλωρεντιάδου ανέφερε ότι θα εξαρτηθεί με βάση τις χαλαρώσεις και τις κατηγοριοποιήσεις των χωρών. «Σε πρώτη φάση, υπολογίζουμε στις αγορές της Ελλάδας, του Ισραήλ, αλλά και της Γερμανίας και σε δεύτερη φάση στην αγορά της Ρωσίας και Βρετανίας», σχολίασε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού Χάρης Θεοχάρους δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο για τα ξενοδοχεία της επαρχίας Λεμεσού να ανοίξουν για το τριήμερο χωρίς να έχουν κρατήσεις. Εκτίμησε ότι καλύτερη εικόνα θα υπάρχει την επόμενη βδομάδα.


Πηγή:philenews