Επ. Αμμοχώστου: Δύο συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών


Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην επαρχία Αμμοχώστου.

Πρόκειται για 40χρονο και 25χρονο που συνελήφθησαν για πέντε συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Αμμόχωστο.

Αμφότεροι συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν το αυτοκίνητο που αυτοί οδηγούσαν στην πόλη Λάρνακας ανέκοψαν μέλη της Τροχαίας Λάρνακας για έλεγχο και σε έρευνα που έγινε ανευρέθηκαν στο όχημα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως κόπτης σιδήρων, κατσαβίδια, μία κουκούλα και ζεύγη γαντιών.

Αφού το ΤΑΕ Λάρνακας ανέλαβε τη διερεύνηση υπόθεσης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι εναντίον του 40χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο, σχετικά με υπόθεση διάρρηξης ξυλουργείου που διαπράχθηκε το βράδυ μεταξύ 21 και 22 περασμένου Ιανουαρίου, στην επ. Αμμοχώστου και διερευνούσε το ΤΑΕ Αμμοχώστου. Από το ξυλουργείο κλάπηκε αριθμός ηλεκτρικών και άλλων εργαλείων.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν της σύλληψης των δύο υπόπτων, προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους σχετικά με ακόμη τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου, στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται για ακόμη δύο υποθέσεις διαρρήξεων, μίας κατοικίας και μίας αποθήκης, από όπου κλάπηκαν εργαλεία και άλλα αντικείμενα, καθώς και για δύο υποθέσεις κλοπής, μίας μηχανής κοπής ξύλων και δοχείων με καύσιμα, από την αυλή δύο κατοικιών, επίσης στην Αμμόχωστο.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα για τις πέντε συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα πενθήμερης κράτησής τους. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.