Επ. Αμμοχώστου: Μείωση στο σοβαρό έγκλημα


Μπορεί η αισθητά μειωμένη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό που παρατηρείται φέτος στα θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου λόγω κορωνοϊού να έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία της περιοχής, ωστόσο για την Αστυνομία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά…

Η απουσία νεαρών τουριστών, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε και θετικές επιπτώσεις για τις αρχές ασφαλείας, καθότι το φετινό καλοκαίρι παρατηρείται σημαντική μείωση στο σοβαρό έγκλημα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Πολίτης" α φέρει ότι έγκυρη αστυνομική πηγή, δήλωσε ότι αισθητή μείωση παρουσιάζουν τα αδικήματα κατά περιουσίας, όπως για παράδειγμα οι διαρρήξεις και οι κλοπές. Άλλες χρονιές, τέτοια εποχή, οι διαρρήξεις τουριστικών καταλυμάτων αποτελούσαν μάστιγα για την τοπική Αστυνομία με την εμπλοκή ξένων τουριστών και εποχικών εργαζομένων που είχαν ροπή στην παρανομία. Φέτος, όμως, επειδή οι ξένοι τουρίστες είναι αριθμητικά πολύ λίγοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πολλά καταλύματα παραμένουν κλειστά, φυσιολογικά παρατηρείται μείωση σε τέτοιου είδους αδικήματα.

Επιπλέον, σημαντική μείωση παρατηρείται φέτος και σε αδικήματα που αφορούν μαχαιρώματα, συμπλοκές, τραυματισμούς και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Από τη στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός νυχτερινών κέντρων, δισκοθηκών και μπιραριών παραμένουν κλειστά λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, τέτοια φαινόμενα δεν έχουν παρατηρηθεί καθόλου φέτος στην Αγ. Νάπα, με αποτέλεσμα η τοπική Αστυνομία να βρει… την ησυχία της.

Υπάρχουν, βέβαια, και φέτος κάποιες καταγγελίες που σχετίζονται με τα υπό αναφορά αδικήματα, οι οποίες όμως αφορούν κατά κύριο λόγο τον τοπικό πληθυσμό και όχι τους ξένους τουρίστες. Και όχι στον βαθμό που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια.