Επ. Αμμοχώστου: Μικρό καλάθι και για Αύγουστο και Σεπτέμβρη


Δεν βλέπουν με θετικό μάτι την κατάσταση με τον τουρισμό και τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων οι ξενοδόχοι, πέραν μιας μικρής αύξησης που αναμένεται να υπάρξει τον Αύγουστο από τον εσωτερικό τουρισμό.
Μικρό καλάθι και για Αύγουστο και Σεπτέμβρη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρο Τάκα, στα τουριστικά θέρετρα Αγίας Νάπας και Πρωταρά, επαναλειτούργησαν τον Ιούλιο περίπου 25 ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα και δωμάτια Airbnb, με τις πληρότητες να μην ξεπερνούν το 10% τις καθημερινές και το 40-50% το Σάββατο διότι όπως επεσήμανε, από τις περίπου 850 ξενοδοχειακές μονάδες σε παγκύπρια βάση, επαναλειτούργησε το 15% με αποτέλεσμα να μοιράζεται η πίτα.

Ο κ. Τάκας, είπε ότι «κρατώ μικρό καλάθι και για τον Αύγουστο και για τον Σεπτέμβρη εκτός και εάν έχουμε θεαματική αλλαγή στη Βρετανία και αργότερα στη Ρωσία και τις Σκανδιναβικές χώρες».

Σημείωσε ότι και οι ξενοδόχοι στην επαρχία Αμμοχώστου προσδοκούν ότι τον Αύγουστο θα βελτιωθούν κάπως οι πληρότητες των ξενοδοχείων, αφού ξεκινούν οι θερινές διακοπές των κυπρίων οι οποίοι φέτος επέλεξαν να παραμείνουν Κύπρο.

Με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι τον Ιούλιο σε Αγία Νάπα και Πρωταρά προσφέρονται πολύ καλές τιμές στα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων, σημειώνοντας ότι σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων οι τιμές ξεκινούν από €60 το δωμάτιο το βράδυ με πρόγευμα, ενώ τις καθημερινές πέφτουν ακόμη και πιο κάτω.

Υπέδειξε εντούτοις ότι «είναι κατανοητό ότι στα 5άστερα ξενοδοχεία και στις σουίτες θα είναι πιο ψηλές οι τιμές».