Επ. Αμμοχώστου: Καταγγέλθηκαν υπάλληλοι φούρνου και περίπτερο για παραβίαση των μέτρων

Σε 23 καταγγελίες πολιτών και 8 υποστατικών προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας, κατά το τελευταίο 24ωρο που ολοκληρώθηκε στις 06:00 της Δευτέρας, η Δύναμη διενήργησε συνολικά 2.219 ελέγχους σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Στη Λευκωσία διενεργήθηκαν 568 έλεγχοι με 2 καταγγελίες υποστατικών, στη Λεμεσό έγιναν 146 έλεγχοι με 2 καταγγελίες υποστατικών και 5 πολιτών, στη Λάρνακα καταγγέλθηκαν 1 υποστατικό και 2 πολίτες έπειτα από 612 ελέγχους, στην Πάφο καταγγέλθηκαν 4 πολίτες έπειτα από 139 ελέγχους, στην Αμμόχωστο καταγγέλθηκαν 3 υποστατικά και 6 πολίτες έπειτα από 395 ελέγχους, ενώ στην περιοχή της Μόρφου έγιναν 178 έλεγχοι χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες.

Τα Τμήματα Τροχαίας διενήργησαν 172 καταγγελίες και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία 3 χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες. 

Επίσης στο πλαίσιο ελέγχων στα αεροδρόμια, η Αστυνομία προχώρησε σε 5 καταγγελίες προσώπων στο αεροδρόμιο Πάφου και 1 προσώπου στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πρόστιμα €8.250 σε υποστατικά

Στη Λευκωσία οι δύο καταγγελίες υποστατικών αφορούν ένα περίπτερο και ένα χώρο εστίασης όπου εντοπίστηκαν εργαζόμενοι χωρίς safe pass και επιβλήθηκαν πρόστιμα €500 σε έκαστο.

Στη Λεμεσό οι δύο καταγγελίες αφορούσαν αρτοποιείο όπου εντοπίστηκε εργαζόμενος χωρίς safe pass για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο €750 και υπάλληλο περιπτέρου χωρίς μάσκα για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο €500.

Στη Λάρνακα η μία καταγγελία αφορά υπάλληλο σε ίντερνετ καφέ χωρίς safe pass για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο €4.000

Τέλος στην επαρχία Αμμοχώστου οι τρεις καταγγελίες αφορούν αρτοποιείο, υπάλληλοι του οποίου εντοπίστηκαν χωρίς safe pass και τους επιβλήθηκε πρόστιμο €500 και περίπτερο χωρίς επαρκή σήμανση, παράβαση για τη οποία εκδόθηκε εξώδικο €1.000.