Επ. Αμμοχώστου: Είχε συμπτώματα και πήγε για test κορωνοϊού η μαθήτρια που διαγνώστηκε θετική


Μαθήτρια Λυκείου στην Επαρχία Αμμοχώστου είναι ένα από τα χθεσινά κρούσματα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ η κ. Κυριάκου ανέφερε ότι η μαθήτρια συγκαταλέγεται στα νέα περιστατικά κορωνοϊού τα οποία ανακοινώθηκαν χθες. Είπε ότι ανέπτυξε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε εργαστηριακή εξέταση από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων, καθώς και ότι δεν συνδέεται με προηγούμενο περιστατικό καθηγητή που είχε διαγνωστεί με τη νόσο Covid-19.

Ανέφερε επίσης ότι η τάξη έχει απολυμανθεί, ενώ οι συμμαθητές της και το εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει έρθει σε επαφή μαζί της, στο σύνολό τους περίπου 40 άτομα, έχουν τεθεί σε απομόνωση και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία δειγματοληψίας για να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις για την COVID-19.

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, το μέλος της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά ανέφερε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία, είναι αναμενόμενα. 

"Είναι αναμενόμενα να έχουμε μεμονωμένα κρούσματα και στα σχολεία με την έννοια ότι όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία και όλοι επικοινωνούν με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας Άρα το προηγούμενο διάστημα το γνωρίζαμε και είχε δηλωθεί και επίσημα από τον Υπουργό Υγείας ότι είχαμε μία ικανοποιητική και ελεγχόμενη επιδημιολογική εικόνα όμως βλέπουμε ότι τώρα πιθανό είναι να ξεκινάει μια μικρή αναζωπύρωση άρα λοιπόν η προσοχή πρέπει να στοχεύσει οριζόντια σε όλους τους χώρους εργασίας άρα και προφανώς στα σχολεία Η πρόκληση είναι να μην έχουμε αλυσίδες μετάδοσης μεγάλες εντός των σχολείων και από την άλλη πρέπει να τονίσουμε, ότι έχουμε εμπειρία στην Κύπρο από το τμήμα ιχνηλάτησης γιατί είμασταν από τις πρώτες χώρες που κάναμε αυξημένους εργαστηριακούς ελέγχους και είχαμε το τρίπτυχο, αυξημένη έλεγχοι, έγκαιρη απομόνωση και ιχνηλάτηση. Αυτό θα πρέπει να υιοθετηθεί με ευλάβεια στα σχολεία και να τηρηθούν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που ξέρουμε ότι είναι και ο μόνος τρόπος ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεγάλων αλυσίδων."


ΠΗΓΗ: alphanews.Live