Επ. Αμμοχώστου: «Εφιάλτης» για τους κυνηγούς οι σπείρες στα κατεχόμενα που κλέβουν σκύλους [ΒΙΝΤΕΟ]


Χτύπησαν εκ νέου στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου οι σπείρες των κατεχόμενων που κλέβουν σκυλιά και είτε τα μεταπωλούν είτε ζητάνε λύτρα για να τα επιστρέψουν πίσω.

Συγκεκριμένα, χθες όπως ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι»¸ ο Πανίκος Πειρατικός, Ιδιοκτήτης Σκύλων ξύπνησε να πάει στη δουλειά και έλειπαν 10 κυνηγετικοί σκύλοι από τα κλουβιά, οι οποίοι είχαν και μίκροτσιπς, παρόλα αυτά όπως σημείωσε δεν μπόρεσε να τους εντοπίσει.

Ο κ. Πειρατικός αναφέρε χαρακτηριστικά ότι «τους σκύλους τους έχω όπως τα μωρά μου».

Παράλληλα, ο Γιώργος Θεοδοσίου, Πρόεδρος Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πάφου, επισήμανε πως είναι το τέταρτο περιστατικό κλοπής σκύλων το τελευταίο διάστημα στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, όπου μπορούν πιο εύκολα να τους περάσουν από τη πράσινη γραμμή.

Όπως εξηγεί, παλαιότερα, ξεκινούσαν να κλέβουν κυνηγετικούς σκύλους δύο τρεις μήνες πριν το κυνήγι, ενώ όπως τονίζει μεταξύ των κυνηγετικών ομάδων φημολογείται ότι κλέβουν τους σκύλους και τους μεταφέρουν στα κατεχόμενα και ή ζητάνε λύτρα για να τους επιστρέψουν ή τους μεταπωλούν.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι για να εντοπιστεί ένας σκύλος πρέπει να περάσει από έλεγχο από τις Αρχές στα τελώνια ή από κτηνίατρο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι οι κλειδωνιές στα κλουβιά δεν βοηθούν σε κάτι, σημαντικό για την προφύλαξη από τους κλέφτες είναι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας αλλά και οι πληροφορίες από τον κόσμο που μπορεί να γνωρίζει κάτι.

Εν τέλει, τόνισε ότι «πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε παραπάνω ως κυνηγοί, θα πρέπει να είμαστε οι φύλακες των σκυλιών των γειτόνων μας και εμείς στα δικά τους».