Επ. Αμμοχώστου / Αγανακτισμένοι οι νεφροπαθείς: "Όλα ήταν προεκλογικά" (BINTEO)


Αγανακτισμένοι για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι είναι οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, οι οποίοι εδώ και χρόνια φωνάζουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν…Λαμβάνουν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ, όπως καταγγέλουν!

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από χθες, οι νεφροπαθείς δηλώνουν αποφασισμένοι να αναζητήσουν λύση στις κατεχόμενες περιοχές και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, στο οποίο φαίνεται να υπάρχουν δεκαπέντε διαθέσιμες κλίνες για αιμοκάθαρση, ενώ η συγκεκριμένη μονάδα είναι στελεχωμένη με Τουρκοκύπριους ειδικούς γιατρούς και το κατάλληλο προσωπικό. 

Μιλώντας από την εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος των Αιμοκαθαρόμενων Ασθενών, κος Γιώργος Κέζος υπογράμμισε πως εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να ασχοληθεί με τα προβλήματα τους, αυτά – όπως είπε – μπορούν άνετα να επιλυθούν.

Γιώργος Κέζος – Πρόεδρος των Αιμοκαθαρόμενων Ασθενών

"Εγώ προσωπικά έχω ενημερώσει όλα τα κόμματα, βουλευτές…(για την απόφαση με τα κατεχόμενα) Εδώ και έξι χρόνια αγωνιζόμαστε, κάναμε διαμαρτυρίες μια, δυο, τρεις, πέντε έξι δέκα. Είμαστε στις υποσχέσεις μόνο. Τα πράγματα τελευταία δεν πάνε καθόλου καλά... τα μηχανήματα που υπάρχουν σήμερα είναι παλιά δεν μπορούν να κάνουν αιμοκαθάρσεις, χαλάνε σχεδόν καθημερινά."