Επ. Αμμοχώστου: Άδειασαν τα ξενοδοχεία μετά το τριήμερο του Κατακλυσμού



Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένουν τώρα οι ξενοδόχοι που τόλμησαν να κάνουν το πρώτο βήμα και να επαναλειτουργήσουν ένα μικρό αριθμό ξενοδοχειακών τους μονάδων το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τα ξενοδοχεία άδειασαν την επομένη του τριημέρου του κατακλυσμού, δήλωσαν στη StockWatch αρμόδιοι φορείς των επαρχιών Αμμοχώστου και Πάφου, που συγκεντρώνουν το 80% των κυπρίων που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στα κυπριακά ξενοδοχεία.

Οι ξενοδόχοι εκφράζουν ικανοποίηση για την τονωτική ένεση που δέχθηκαν από την εγχώρια αγορά αλλά σημειώνουν ότι οι προσδοκίες τους για τον εισαγόμενο τουρισμό παραμένουν πολύ χαμηλές διότι ακόμη είναι πολύ ρευστό το σκηνικό στις ξένες αγορές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ επαρχίας Αμμοχώστου Δώρος Τάκας, δήλωσε ότι η περιοχή είχε την τιμητική της το εορταστικό τριήμερο με την πληρότητα να φθάνει μέχρι το 70% στα τρία ξενοδοχεία (Constantinos The Great, Vrissiana Beach Hotel και Cavo Maris Beach Hotel) που άνοιξαν στον Πρωταρά.

Υπερπλήρη όμως ήταν και τα τουριστικά καταλύματα κυρίως στην Αγία Νάπα που έκαναν το πρώτο restart τις ημέρες του κατακλυσμού, υπέδειξε.

«Ζωντάνεψε η περιοχή για τρεις ημέρες.  Εκτός από τα ξενοδοχεία δούλεψαν και όλα τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ» είπε, υποδεικνύοντας ότι πέρασαν με θετικό πρόσημο το τεστ εφαρμογής του πρωτοκόλλου.

«Υπήρξε αρμονική συνεργασία μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και πελατών» είπε, προσθέτοντας εντούτοις ότι «δυστυχώς σήμερα βλέπουμε την επόμενη ημέρα. Οι ξενοδόχοι και τα διάφορα κέντρα αναψυχής αναμένουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο την κάθοδο των ντόπιων επισκεπτών».

Τόνισε ότι «οι ενδείξεις που έχουμε για τουρίστες από το εξωτερικό διαφοροποιούνται συνεχώς τουλάχιστον από τις αγορές που στηρίζεται η βιομηχανία στην επαρχία μας. Από τις Σκανδιναβικές χώρες τα μηνύματα είναι ότι πριν τον Σεπτέμβρη δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι πτήσεις ενώ από τη βρετανική και ρωσική αγορά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο. Η περιοχή δεν αναμένει τουρίστες πριν τα μέσα Ιουλίου, άρα δεν αναμένεται ότι θα ανοίξουν άλλα ξενοδοχεία εντός του Ιουνίου».


Πηγή:StockWatch