Ένα πλακάτ στην εκδήλωση για το Βαρώσι εξόργισε τους Λεμεσιανούς


Ένα πλακάτ που κρατούσε μια κυρία στην εκδήλωση των Αμμοχωστιανών έξω από το Προεδρικό, εξόργισε τον αντιδήμαρχο Λεμεσού Νίκο Σύκα και τον Γενικό Γραμματέα του ΔΗΚΟ Άθω Αντωνιάδη, που με δημόσιες αναρτήσεις τους κάκισαν το γεγονός.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό πραγματοποιήθηκε από ομάδα πολιτών που οργανώθηκαν μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, με τους διοργανωτές να σημειώνουν πως σκοπός της είναι να σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μήνυμα, ότι τώρα είναι η ώρα να εντείνει τις προσπάθειες για την επιστροφή τους.

Μια φωτογραφία από την εκδήλωση με μια κυρία που κρατά ένα πλακάτ το οποίο αναγράφει, «στις πλάτες των προσφύγων πετά η Λεμεσός! Αντραπείτε!», εξόργισε τους Νίκο Σύκα και Άθω Αντωνιάδη.

«Αυτό το πλακάτ αναρτήθηκε στην εκδήλωση που έγινε έξω από το προεδρικό. Γνωρίζω τους διοργανωτές, την σοβαρότητα τους, τους αγώνες τους και το ήθος τους», έγραψε ο Νίκος Σύκας, ενώ διερωτήθηκε, «όμως αν ήταν μέρος των μηνυμάτων που συνειδητά αναρτήθηκαν ή επιπολαιότητα της κυρίας !! που το κρατά. Έχετε ηθική υποχρέωση να απαντήσετε».

Και πρόσθεσε: «Λεμεσός είσαι εσύ, Οι 40 εθνικότητες που ζουν μόνιμα , οι 60,000 πρόσφυγες μας που διαμένουν τα τελευταία 46 χρόνια, οι 150.000 μόνιμοι, οι τουρίστες μας και όλοι οι επισκέπτες . Όλοι μας πετάσαμε τη Λεμεσό , και μαζί της και η Κύπρος αναλογικά .Μακάρι να μην είχαμε εθνικό πρόβλημα  και ας μην « πετούσε» η Λεμεσός».
«Αδικούμε τους εαυτούς μας με τέτοιες τοποθετήσεις», κατέληξε στην ανάρτηση του ο Νίκος Σύκας.

«Αυτό είναι ότι πιο απαράδεκτο και προσβλητικό έχω διαβάσει ποτέ για την πόλη μου», έγραψε ο Άθως Αντωνιάδης.

«Η πατρίδα που είναι σκλαβωμένη είναι η πατρίδα όλων μας. Η δικιά μου πατρίδα είναι σκλαβωμένη, οπώς και του Κερυνειώτη. Όποιος προσπαθεί να μοιράσει τον λαό μιας μοιρασμένης πατρίδας σε λιγότερο και περισσότερο πατριώτες, λόγω του τόπου καταγωγής του είναι ανόητος και εξυπηρετεί τους τούρκους. Αντραπείτε εσείς. Αίσχος. Ανόητοι», έγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ.


Πηγή:reporter.com.cy