Εκκληση Δημάρχου Δερύνειας στον Υπ. Υγείας για ενίσχυση του ΓΝ Αμμοχώστου


Εκκληση προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, απευθύνει ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.  

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας που στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα με θέμα την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Δερύνειας αναφέρεται στις «προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο η διεύθυνση του δημόσιου Νοσηλευτηρίου, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όσο και οι Τοπικές Αρχές και ομάδες πολιτών για ενίσχυση και στελέχωσή του».

Προσθέτει ωστόσο πως «παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και επιστολές των Τοπικών Αρχών της επαρχίας Αμμοχώστου, τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με αποκορύφωμα το κλείσιμο του Παιδιατρικού Τμήματος από τα μέσα Μαρτίου 2020 περίπου, αφού σ’ αυτή την πτέρυγα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό».

Ο κ. Καραγιάννης απευθύνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας «ως Δήμαρχος αλλά και ως γονιός δύο παιδιών ηλικίας 4 και 9 ετών να προωθήσει την άμεση επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος, πριν είναι πολύ αργά». Δεν επιτρέπεται, σημειώνει, «παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, αναπνευστικά προβλήματα, λοιμώξεις ή πυρετικούς σπασμούς να υποβάλλονται στην ψυχοφθόρα διαδικασία της νοσηλείας στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και στη συνέχεια να παραπέμπονται με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ή στο Μακάρειο Νοσοκομείο».

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε επίσης στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ΟΚΥΠΥ και στην Διευθύντρια Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Δερύνειας αναφέρει ότι θεωρεί «απαράδεκτο σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπως θέλει να ονομάζεται η Κύπρος, ο θάλαμος του Γυναικολογικού Τμήματος να κλείνει για να νοσηλευτούν άλλοι ασθενείς, όπως επίσης και το Φυσικοθεραυπευτήριο και άλλες σημαντικές για την υγεία των ασθενών μονάδες".

Σημειώνει ακόμα ότι "ως Νοσοκομείο Αναφοράς, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου χρειάζεται άμεσα στήριξη, ενίσχυση με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και να τεθεί ξανά σε κανονική λειτουργία, για να αποφύγουμε τον «στιγματισμό» ως Νοσοκομείο που φιλοξενεί όλα τα κρούσματα του κορωνοϊού».

Στην επιστολή του ο Αντρος Καραγιάννης αναφέρει επίσης ότι «ενόψει της διευρυμένης σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου» καλεί τον Υπουργό Υγείας όπως στηρίξει «τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ένα νοσηλευτήριο στολίδι για την επαρχία Αμμοχώστου και να μεριμνήσει άμεσα όπως διαρρυθμιστούν κατάλληλα οι δύο όροφοι για διασφάλιση επιπρόσθετων κλινών για τους ασθενείς πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Ως Τοπική Αρχή, καταλήγει η επιστολή «οφείλουμε να ακούμε τους πολίτες στη βάση της κοινωνίας και να μεταφέρουμε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την απογοήτευση τους και να προωθούμε λύσεις ως ύψιστο καθήκον μας».