Εκκενώνεται το Νοσοκομείο Αμμοχώστου - Θα υποδέχεται μόνο ασθένειες με κορονοϊό


Η αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία, που έφτασαν τους εξήντα, αναγκάζει τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσει σε εκκένωση του Νοσοκομείου Αναφοράς προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για ασθενείς που νόσησαν με covid-19.

H απόφαση λήφθηκε χθες βράδυ και όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα REPORTER η Διευθύντρια του νοσοκομείου Αμαλία Χατζηγιάννη, σε λίγο οι ασθενείς με άλλες ασθένειες θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Στόχος είναι μέχρι το βράδυ το νοσοκομείο, που θα μπορεί να νοσηλεύσει 88 ασθενείς με κορωνοϊό, να εκκενωθεί και οι κλίνες να είναι έτοιμες για ασθενείς με covid-19.


Όπως ανέφερε η κ. Χατζηγιάννη αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 47 ασθενείς με κορωνοϊό, με πέντε από αυτούς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 55 χρόνια.  

«Θερμή παράκληση προς όλους, να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τις μάσκες τους για να προστατεύσουν τους γονείς και α αδέλφια τους που είναι ευπαθείς ομάδες», ήταν η νέα δραματική έκκληση της Διευθύντριας του Νοσοκομείου, η οποία μίλησε εκ μέρους του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, που θα διατεθεί στο σύνολό του για τη φροντίδα των ασθενών με κορωνοϊό.

Επιπρόσθετα ο ΟΚΥπΥ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Χαράλαμπος Χαριλάου, ετοιμάζει 60 κλίνες στο Νοσοκομείο Λεμεσού, προκειμένου να διατεθούν και αυτές σε ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη νόσο. Διαθέσιμες κλίνες υπάρχουν, εξάλλου και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εάν παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν κλίνες και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία,σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που έχει καταρτιστεί. 

**Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένουν ανοικτά η Καρδιολογική Κλινική, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης, τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.



Πηγή:reporter.com.cy / neAmmochostos