Εκατοντάδες μοτοσικλετιστές στο οδόφραγμα της Δερύνειας

Εκατοντάδες μοτοσικλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ Σολωμού, κατέκλυσαν σήμερα το πρωί τον χώρο του ακριτικού οδοφράγματος της Δερύνειας, θέλοντας έτσι να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους στη διάνοιξη του.

 

Μοτοσικλετιστές από κάθε γωνιά της Κύπρου, έφτασαν στο οδόφραγμα όπου μετέφεραν πέτρες πάνω στις οποίες αναγράφονται όλα τα κατεχόμενα χωριά της Κύπρου, ενώ τοποθέτησαν και δύο σταυρούς με τα ονόματα των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν από μέλη των Γκρίζων Λύκων και τον Κενάν Ακίν αντίστοιχα, τον Αύγουστο του 1996.


Στον χώρο του οδοφράγματος, βρέθηκαν και συγγενείς των δύο ηρώων. Από την οικογένεια του Τάσου Ισαάκ, παρούσα ήταν η μητέρα του Τασούλλα ενώ παρών ήταν και ο πατέρας του Σολωμού κ. Σπύρος Σολωμού.


Μάλιστα, οι μοτοσικλετιστές φύτεψαν στο σημείο δεντρύλλια ελιάς και τερατσιάς, θέλοντας έτσι να δείξουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πως ο ελληνισμός θα παραμείνει στην Κύπρο όπως το περιγράφει και ο εθνικός μας ποιητής Κώστας Μόντης: «Χρόνια σκλαβκιές ατελείωτες. Τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους.Εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους λόγους της εκδήλωσης στο οδόφραγμα λήφθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία.

Δείτε το βίντεο του  reporter.com.cy