Έξι συλλήψεις - Κοιμόντουσαν σε παγκάκια στην Αγία Νάπα


Χειροπέδες σε έξι υπηκόους τρίτων χωρών πέρασαν οι Αρχές στην Αγία Νάπα 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έξι αλλοδαποί, εντοπίστηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Νάπας να ξαπλώνουν κάτω από παγκάκια, να ζητιανεύουν και να ζουν χωρίς κατάλληλα μέσα συντήρησης. 

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι πέντε από αυτούς είναι αιτητές πολιτικού ασύλου, ενώ ο τελευταίος διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού η αίτησή του για πολιτικό άσυλο απορρίφθηκε. 

Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και τέθηκαν υπό κράτηση. Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον το Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Άλλες συλλήψεις

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Αστυνομία για την πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής στα εδάφη της Δημοκρατίας, τα μέλη της Αστυνομίας Αμμοχώστου, εντόπισαν 19 χρόνο αλλοδαπό να εργάζεται χωρίς να κατέχει συμβόλαιο απασχόλησης σφραγισμένο από το Τμήμα Εργασίας. Ο 19χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και στην συνέχεια οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε κατηγορήθηκε γραπτώς και αποδεσμεύτηκε. Ως εργοδότη του ο 19χρονος υπέδειξε ελληνοκύπριο ο οποίος αφού κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης του 19χρονου.

Τα ξημερώματα της ίδιας μέρας μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών ανέκοψαν για έρευνα δύο Βρετανούς τουρίστες ηλικίας 38 και 39 ετών. Κατά την διάρκεια της έρευνας στην κατοχή του 38 χρόνου εντοπίστηκε φυτική ύλη κάνναβης βάρους 3,0784 γραμμαρίων και ένας πλαστικός μύλος αλέσεως με ίχνη κάνναβης. Ο 38 χρόνος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξης Β και της κατοχής σκεύους ειδικά κατασκευασμένο για την χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου τάξης Β.

Ο 39χρονος στην θέα της σύλληψης του 38χρονου άρχισε να φωνάζει και να παρεμποδίζει τα μέλη της αστυνομίας κατά την κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους με αποτέλεσμα να συλληφθεί για τα αυτόφωρα αδικήματα της ανησυχίας και της παρεμπόδισης οργάνου κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του. Σε έρευνα που ακολούθησε στα δωμάτια τους εντοπίστηκε στο δωμάτιο του 38 χρόνου ένα πακέτο τσιγάρα το οποίο περιείχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,1 γραμμαρίου.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Αγίας Νάπας όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον το Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.