Δύο νέα τριάστερα ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα


Με την προώθηση δύο νέων ξενοδοχείων τριών αστέρων συνεχίζονται οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επενδύσεις στην επαρχία Αμμοχώστου. Οι εταιρείες «THINALOS TOURIST CO. LIMITED» και «LOU AND TOYRIST ENTERPRISES LTD & D&L TOURIST ENTERPRISES LTD» ετοιμάζουν την ανέγερση δύο νέων ξενοδοχείων στην Αγία Νάπα, 136 και 208 κλινών αντίστοιχα, με την Περιβαλλοντική Αρχή να έχει, ήδη, ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή των έργων, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Ξενοδοχείο πλησίον της παραλίας «Λούκος του Μάντη»

Το πρώτο από τα δύο προωθούμενα έργα χωροθετείται σε τεμάχιο το οποίο απέχει περίπου 120 μέτρα από τη θάλασσα. Ο χώρος ανάπτυξης του ξενοδοχείου απέχει περίπου 1800 μέτρα από το ακρωτήριο του Κάβο Γκρέκο και 120 μέτρα από την παραλία «Λούκος του Μάντη».

 Σε απόσταση περίπου 650 μέτρων, βόρεια, βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και περίπου στα 400 μέτρα ανατολικά το λιμανάκι Αγίας Νάπας. Το έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα, τέσσερεις ορόφους, μηχανολογικό όροφο καθώς και roof garden που θα περιλαμβάνει θεματικό εστιατόριο, κουζίνα και πισίνα υπερχείλισης.


Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 65 δωμάτια, 3 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρους SPA καθώς και 26 ισόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι τρεις για ΑμεΑ. Θα καταλαμβάνει έκταση 1073 τ.μ. και η συνολική δόμηση του έργου θα ανέλθει στα 2057 τ.μ..

 

Ξενοδοχείο 700 μέτρα από την παραλία Μακρόνησος
Το δεύτερο έργο χωροθετείται σε τεμάχια που απέχουν πέραν των 500 μέτρων από τη θάλασσα. Σε ένα εξ αυτών υπάρχουν τρεις κατοικίες που θα κατεδαφιστούν και σε δεύτερο τεμάχιο υπάρχει ακόμα μία κατοικία, καθώς και εστιατόριο, τα οποία θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα ανεγερθεί θεματικό εστιατόριο που θα ανήκει στη ξενοδοχειακή μονάδα. Η πλησιέστερη παραλία από το έργο είναι η παραλία Μακρόνησος, σε απόσταση 700 μέτρων.

Το έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τέσσερεις ορόφους και θα περιλαμβάνει 98 δωμάτια, 6 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρους SPA, εστιατόριο, μπαρ, καθώς και 52 ισόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ. Θα καταλαμβάνει έκταση 1.647 τ.μ. και η συνολική δόμηση του έργου θα ανέλθει στα 3.418τ.μ..


Πηγή:inbusinessnews