Δολοφονία Αγία Νάπα: Έγινε η θανατική ανάκριση για τον George

Έγινε σήμερα η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, σχετικά με τον θάνατο του 22χρονου Βρετανού που δολοφονήθηκε  14 Αυγούστου του 2016.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το cyprusTimes.com, ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε όλο το μαρτυρικό υλικό που συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο της υπόθεσης καθώς και η αίτια θανάτου του άτυχου 22χρονου.

Μετά και την θανατική ανάκριση, πλέον αναμένεται το πόρισμα του δικαστηρίου. Να σημειώσουμε πως την διαδικασία παρακολουθήσαν και οι γονείς του Βρετανού George Low, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες.

Η υπόθεση μπαίνει στα συρτάρια της Αστυνομίας, καθώς οι δυο άντρες που καταζητούσαν οι Αρχές, συνελήφθησαν στα κατεχόμενα και ποτέ δεν παραδοθήκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία αν και εξακολουθούν να καταζητούνται.

Θανατηφόρο τραύμα στην καρωτίδα

Θυμίζουμε πως ο 22χρονος ενώ περπατούσε με άλλο φίλο του στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από δυο άντρες, οι οποίοι τραυμάτισαν τον ένα στην περιοχή του λαιμού και τον δεύτερο στην πλάτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντα

Της δολοφονίας ακολούθησε η σύλληψη των δύο βασικών υπόπτων από τη λεγόμενη αστυνομία στα κατεχόμενα για άσχετα αδικήματα. Πρόκειται για τους Sali Ahmet και Mehmet Akpinar.  Ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε σε βάρος τους Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και 42χρονη Ελληνοκύπρια, η οποία είχε παραδεχθεί πως μετέβη στην Αγία Νάπα το βράδυ του φόνου όπου παρέλαβε τον φίλο της παίρνοντας του ρούχα για να αλλάξει. Είπε ακόμα ότι ξαναπήγε στην Αγία Νάπα την επόμενη ημέρα για να παραλάβει το τηλέφωνο που έκρυψε ο φίλος της.