Δικηγορικός Σύλλ. Αμμοχώστου: Η κυβέρνηση να αποτρέψει ενέργειες της Τουρκίας για την Αμμόχωστο



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου καλεί την κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για αποτροπή οποιαδήποτε παράνομης ενέργειας της Τουρκίας για την κατεχόμενη πόλη.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι, σε σχέση με το ενδεχόμενο « δημιουργίας ομάδας ειδικών που θα κάνει καταγραφή περιουσιακών στοιχείων και της κατάστασης στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου» η οποία αφήνει ορατό το ενδεχόμενο ανοίγματος και εποικισμού και της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου».
 
Είναι πρόδηλο, συνεχίζει η ανακοίνωση ότι «με τέτοιες εξαγγελίες και ενέργειες όχι μόνο συνεχίζεται η παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε για την πόλη μας, αλλά ταυτόχρονα αποδομείται εν τη γενέσει της κάθε προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης».
 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου σημειώνει ακόμα ότι «επιβάλλεται όπως η Κυβέρνηση προβεί άμεσα σε κάθε αναγκαία ενέργεια για αποτροπή της υλοποίησης οποιασδήποτε παράνομης ενέργειας από πλευράς της Τουρκίας».