Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεόρτια εκδήλωση


Mε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η προεόρτια εκδήλωση εθελοντισμού του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουρισμού Αγίας Νάπας, με τίτλο «Αθλητισμός για όλους» η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δράσεις που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας για 5η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive, με στόχο την προώθηση του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού.

Στην  πρώτη ενότητα της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις από μέλη των ομάδων του προγράμματος ΑΓΟ Αμμοχώστου και  στη δεύτερη ενότητα ο Μουσικοχορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας  παρουσίασε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι παρά τις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού και παρά το γεγονός ότι ο δρόμος των τελευταίων ετών  ήταν και  είναι ακόμη δύσκολος ο Δήμος Αγίας Νάπας  συνεχίζει άοκνα, με αισιοδοξία, ζήλο και υπέρμετρη αγάπη για τον τόπο  να διοργανώνει, όταν και όπου οι συνθήκες των καιρών  το επιτρέπουν, πολιτιστικές εκδηλώσεις μικρής και μεγάλης εμβέλειας. 

Διαβεβαίωσε ότι, με πνεύμα ομαδικότητας και αγαστής συνεργασίας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αψηφώντας κάθε κόστος, για το καλύτερο του Δήμου Αγίας Νάπας και «θα  προχωράμε με όραμα γιατί το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές, στα παιδιά μας».

Αναφερόμενος  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αθλητισμού #BeActive και στους στόχους του τόνισε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία των πολιτών και με βαθιά την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός μπορεί να καλλιεργήσει το ήθος των νέων ανθρώπων, καθώς αποτελεί κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό με παιδαγωγικό χαρακτήρα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αυριανής ανθρωπιστικής και υγιούς κοινωνίας, συμμετέχει ενεργά, στηρίζει και προωθεί την εκστρατεία, η οποία διεξάγεται από τις 23-30 Σεπτεμβρίου.

Εξέφρασε τέλος, δημόσια τις εγκάρδιές του ευχαριστίες προς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, που είναι και ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος, για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης, στις γυμνάστριες και γυμναστές και όλους όσους συμμετέχουν στα Προγράμματα «Αθλητισμός Για Όλους», «Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία», τον Χορευτικό Όμιλο του Δήμου Αγίας Νάπας, το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου, την πολιτιστική υπηρεσία του Δήμου, το εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Αγίας Νάπας και όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη πραγματοποίηση της αποψινής εκδήλωσης.

Από πλευράς της η προϊστάμενη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ κυρία Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ ανέφερε ότι η πανδημία δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην κοινωνικοποίηση  μέσω του αθλητισμού γι’ αυτό είπε «βρισκόμαστε σήμερα εδώ μέσα στο πλαίσιο της εβδομάδας αθλητισμού να γυμναστούμε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε ταυτόχρονα σε αυτό το όμορφο περιβάλλον της κεντρικής πλατείας της Αγίας Νάπας».

Το ΑΓΟ πρόσθεσε είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, που εδώ και χρόνια έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας γι’ αυτό πρόσθεσε «θα πρέπει να προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού γιατί αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε το ΑΓΟ έδωσε διέξοδο σε όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σημείωσε θα στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των Δήμων και Κοινοτήτων ώστε να πετύχουν την ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών, να ενταχθούν στα Προγράμματα του ΑΓΟ, με όλα τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αποκομίσουν από τον Αθλητισμό.

Ο Δήμαρχος επεφύλαξε στην κυρία  Μούζουρου και μία έκπληξη – της πρόσφερε ως τιμής ένεκεν για τις σπουδαίες επιδόσεις της στο στίβο, συγκεκριμένα στα 400μ. όπου κατέρριψε δύο φορές την Πανελλήνια και οκτώ φορές την Παγκύπρια επίδοση και αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης το 1981 μετέχοντας στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. αλλά και γενικά για την μεγάλη της προσφορά στον κυπριακό αθλητισμό,  αναμνηστικό δώρο ένα ασημένιο λογότυπο του Δήμου και εικόνα της Παναγίας Αγίας Νάπας.  Απένειμε επίσης αναμνηστικές πλακέτες στον ΚΟΑ και στο ΑΓΟ τις οποίες παρέλαβαν η κυρία ΄Εφη Μούζουρου και η Δέσπω Οικονόμου Σέπου.